Danas kada je Versace jedan od najpopularnijih modnih kuća niko ne može da ospori činjenicu da je tom uspehu prilično doprineo Gianni.

jedna od najvećih i najpoznatijih modnih kuća na svetu, svoj planterani uspeh duguje isključivo njenom osnivaču i glavnom dizajeru Gianniju Versaceu.

Zahvaljujući svojim sjajnim i vrlo hrabrim marketinčkim potezima Gianni nije samo učinio da njegov brend postane prepoznatljiv i  među najpopularnijim na svetu, već je bio jedan od glavnih revolucionara mode i sveopšte pop kulture! A to je uradio redizajnirajući modu, dajući joj mrvicu rokenrol glamura i couture sveta.

Teatralnost i provokacija

Kada je Gianni još pri osnivanju brenda, davne '78, izjavio da osnovu inspiracije nalazi u stajlingu prostitutki koje su paradirale u blizini njegove rodne kuće, bilo je jasno da se od komada sa Versace potpisom sasvim sigurno može očekivati šokantnost. Oni koji za ovu dozu stilske hrabrosti nisu bili spremni, mogli su mirne duše izjaviti da su 90-e pripale talentovanom, ali vulgarnom dizajneru.

Oni koji su znali kako se nosi provokacija sa velikim „P“ klicali su od oduševljenja nad poslednjom Donatellinom kolekcijom, koja se konačno odvažila da prikaže tu skoro zaboravljenu, ali nadasve sjajno upakovanu i uvek prepoznatljivu teatralnost.

Statemenat kao drugo ime

Svi aktuelni trendovi ukomponovani su u poslednju Versace kolekciju, ali zaokruženi jasnim potpisom kuće u praktično napadnim had to toe stajlinzima upečatljivih printova i jarkih boja. Ako ćemo posmatrati modele zasebno, kao i sve all lookove, lako se dolazi do zaključka da je reč o demonstraciji glasnog ženskog seksepila i moći, što je oduvek i ideja kuće. Ipak, ukoliko umete da ukomponujete Versace uz klasične komade, opet ćete dobiti ovaj statement izgled koji je imperativ brenda.

Tekst: Maja Bunčić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/