Ten

Ena Jović: Pre šminke odradite tretmane lica (čišćenje, revitalizacija) kako bi sama koža bila u najboljem izdanju. Obratite pažnju da puder koji stavljate nema visok SPF faktor jer on utiče na to da lice pod blicom bude svetlije nego što jeste.

Marko Nikolić: Mat puder obezbeđuje dugotrajnost šminke. Hajlajterom nanesite sjaj samo na određena mesta, tj. na delove koje želite da istaknete. Prajmer je obavezan. 

foto: Imaxtree

Aleksandar Đikić: Posle prajmera treba naneti dve nijanse tečnog pudera jer se tako istovremeno prekrivaju nepravilnosti i konturiše lice. Potom, sve to utapkati posebnim sunđerom (Beauty Blenderom) koji je isprskan fiksatorom.

Oči

Ena Jović: Trendovi se menjaju i ako se budete našminkale „popularno“ za 20 godina bićete smešne sebi. Od srca preporučujem blažu šminku i neutralnije tonove. 

foto: Imaxtree

Marko Nikolić: Opredelite se pre da naglasite oči nego usne, ali neka ostanu u prirodnijim tonovima. Vodootporna maskara i dobar ajlajner dovoljno će istaći oko. 

Aleksandar Đikić: Kod šminkanja očiju ključna je kremasta podloga koja fiksira svaku senku koja se potom na nju nanosi. Dovoljno je samo blago konturisati oko senkom i ajlajenrom napraviti girly look. Sa dva sloja vodootporne maskare naglasiti samo gornje trepavice. 

foto: Imaxtree

Usne

Ena Jović: Usne prvo treba pripremiti tako što ćete dan pre odraditi piling i piti mnogo vode kako ne bi bile ispucale. Uvek sam pre za balzam u boji ili mat karmin, nego za dugotrajne karmine. Oni izuzetno isušuju usne. 

foto: Imaxtree

Marko Nikolić: Usne bi trebalo da budu u prirodnijim tonovima da biste ih lakše popravljali u toku dana. Možete da koristite i dugotrajne ruževe u tečnoj formi koji nisu teški, lepljivi i ne suše usne. 

Aleksandar Đikić: Pre ruža važno je naneti balzam, zatim olovku u boji mesa i na kraju tečni ruž u bledoroze boji. Najbolje je staviti ga na sredinu usana i tapkajućim pokretima razvući ga po usnama.

foto: Imaxtree

Priredila: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/