Pierpaolo Piccioli uspeo je bar na trenutak da ostavi po strani otmeni minimalizam kuće i tu svedenu A formu koja je pratila maksimalno konture tela te ponudi nam jednu ekstravagantnu paletu zagasitih nijansi, vazdušaste oversize proporcije i savršenstvo kroja gde smo se često pitali kako su to modelari i krojači izveli.

U prvom redu najnoviju kolekciju pratio je sam veliki Valentino, pored kog su sedeli režiser Luca Guadagnino, kompozitor Alexandre Desplat i pevač Mika.

"Ready-to-wear moda oslikava trenutni trend u modi, ono što se sada u ovom trenutku nosi. Couture istražuje mnogo dublje sfere mode, traga za tom univerzalnom lepotom. Mi smo se u ovoj kolekciji vodili grčkom mitologijom, platnima iz 17. i 18. veka, Pasolinijevim filmovima, fotografijama Deborah Turbeville, ali i Ziggy Stardustom. Znam, čudna i luda kombinacija, ali mislim da je krajnji rezultat prelep posebno u sferi ogrtača prepunih aplikacija i veza, koji izgledaju kao da su osmišljeni za boginje. Večernja haljina podrazumeva bar u našem rečniku brokat tešku haljinu, kreaciju koja izgleda kao sudar renesanse i Versaja, ali i zabavne mode iz 60-ih. Iskreno za mene je couture to, haljine iz najveličanstvenijih snova", izjavio je Piccioli.

I to nam je i pružio. Ne jednu kolekciju u kojoj je odeća "skinny" ili "seksi" ili "avangardna" već prelepa, smela i nalik remek-delu. Reviju je otvorila duga haljina u prelepoj nebeskoplavoj nijansi preko koje je manekenka imala ukrasni ogrtač od svile i brokata u zlatnoj, metalik, ciklama i plavoj boji sa apstraktnim motivima koji su nalik našivenim panelima stvorili utisak da lepši ogrtač nismo videli.

Haljine i suknje od polusjajne taffeta svile uvele su nas u oversize krep bluze sa masivnom kragnom i puf rukavima, ali i kombinacije u kojima je ogrtač igrao glavnu ulogu. Pored haljina i suknji, kao i pomenutih bolero ogrtača maksi ili midi dužine, delom kolekcije prožimala se mala serija pantalona ali maestralno sašivenih, polu-baggy kroja koja je išla fenomenalno uz prozirne bluze i statement ogrtače.  

Beauty je ispratio modnu priču sa beličastim tenom i ajlajnerom u jarkim nijansama plave, crvene, zelene i naravno crne dok su modeli mahom šetali ili potpuno zalizane kose ili sa natapiranom kosom u stilu 70-ih.   

Ako na trenutak zaboravimo na izlazak Kaie Garber koja se na pisti pojavila natapirane Greese kose u maksi haljine prepunoj svetloružičastog perja koja je "progutala" sitnu građu manekenke, i još nekolicine sličnih izlazaka, ostatak je zaslužio veliko BRAVO!

Pogledajte na sledećoj stranici nekoliko odabranih izdanja sa Valentinove revije:

PageBreak

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/