Znojenje u letnim mesecima je nažalost neizbežno, ali svakako ćete primetiti razliku ako nosite haljinu od veštačke kože i onu od lana. 

Svima je dobro poznato da je poliester jedan od najmanje ugodnih materijala koje treba izbegavati tokom leta zato što ne "diše" i tako zadržava toplotu.

Međutim, znate li koje tkanine i materijali ne podstiču znojenje, a koji svojim izgledom mogu da vas zavaraju, jer izgledaju lako, a zapravo su za kožu vrlo teški?

Otkrivamo u nastavku.

Pamuk

Postoji razlog zašto je većina odeće u našim ormanima upravo od ovog materijala. U pitanju je prirodni materijal koji dopušta vašoj koži da diše. Pamuk u svetlim bojama kombinacija je sa kojom ne možete pogrešiti u letnjim danima.

Lan

Ova tkanina koži dopušta da diše, a toplini da izlazi iz vašeg tela, a osim toga se brzo suši i odlično izgleda čak i u izgužvanim varijantama!

Chambray pamuk

U pitanju je materijal koji je odlična zamena za teksas. Lagan i prozračan i jednostavno savršen za leto.

Psihologija boje: Šta omiljene boje otkrivaju o nama i kakvu modnu poruku šaljemo

Poliester

Iako je jedan od najizdržljivijih materijala, poliester je prava noćna mora za letnju odeću. Poliester ne upija vlagu što znači da će vaše telo praktično biti u vakumu sopstvenog znoja.

Veštačka svila

Iako vas izgledom može zavarati, umetna svila i bilo kakvi sintetički materijali nikada nisu dobar izbor za leto.

16 modela cipela u pastelnim bojama koje su glavni trend sezone

Teksas

Mada ga svi nosimo u letnjim mjesecima, teksas je težak i otporan materijal koji nije pogodan za leto, te ako je moguće zamenite svoje teksas košulje onima od chambray pamuka koji neodoljivo podseća na teksas.

Izvor: elle.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/