Relevantna platforma Lyst Index, sastavljena od globalnog modnog pretraživača Lyst, analizirala je i rangirala najcenjenije dizajnerske kuće i proizvode u ovom trenutku.

U obzir je uzeto 12 hiljada kreatora i prodavnica, njihova statistika, kao i Google pretraga i sajtovi predviđeni za online kupovinu. 

Naravno, jedan od glavnih kriterijuma je bila prodaja odevnih komada i aksesoara, a ono što možemo da zaključimo jeste da se čak pet italijanskih luksuznih brendova nalazi u prvih 10.

Podsetimo, drastičan skok doživela je modna kuća Versace koja je sa prošlogodišnjeg 21. mesta, uspela da se "popne" na visoko sedmo mesto!

Ipak, Gucci je doživeo trijumf i zasluženu prvu poziciju, dok je prošlogodišnji pobednik brend Balenciaga zabeležio blagi pad na treće mesto. Zanimljivo, na listi među 10 najboljih se ne nalaze Chanel ili Dior, dok je sportska marka Nike zabeležila takođe zavidan iskorak sa dvadesetog na devetu poziciju.

Pred vama je lista brendova koju (za) sada apsolutno dominiraju modnim svetom.  

1. Gucci (pre 2)

2. Off-White (4)

3. Balenciaga (1)

4. Givenchy (6)

5. Dolce & Gabbana (8)

6. Vetements (3)

7. Versace (21)

8. Fendi (17)

9. Nike (20)

10. Prada (11) 

U nastavku možete pročitati koji su luksuzni komadi i aksesoari bili najtraženiji u 2018. 

PageBreak

1. Gucci GG logo kaiš

2. Fila Disruptor patike

3. Gucci logo-print kupaći kostim

4. Prada tašna oko struka

5. Jacquemus Saudade haljina

6. Off-White kaiš

7. Chanel espadrile

8. Céline Edge sunglasses

9. Goat Whitney haljina

10. Balenciaga  patike

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/