Koliko vam se puta dogodilo da pogledate svoj ormar prepun odeće i pomislite kako nemate ništa da obučete?

Ne brinite, svi smo bili u takvoj situaciji.

Postojeće stanje možete popraviti boljom i preglednijom organizacijom ormara, a za sve buduće kupovine setite se saveta koje ćemo vam otkriti u nastavku teksta:

Cena i nosivost

Kada vidite odevni komad koji vam se dopada pokušajte odmah vizualizovati nekoliko odevnih kombinacija u kojima biste nosili novi komad. S tim na umu ponekad je bolje uložiti u kvalitetan dizajnerski komad koji možete nositi u svakoj prilici, nego potrošiti istu svotu novca na deset high-street komada koje ćete obući jednom.

Trendovski komadi

Sasvim je normalno da se zaljubite u najnovije trendi komade, ali razmislite isplati li se ulagati u njih. Ove jeseni u trendu je uzorak animal printa i vrlo verojatno ste i vi primetili savršene dizajnerske čizme zmijskog uzorka koje želite, ali razmislite da li biste ih nosili da nisu u trendu. Ako je vaš odgovor ne odlučite se za isplativije high-street varijante.

Krojevi

Sigurno se i vama barem jednom dogodilo da ste kupili odevni komad kroja koji uopšte ne odgovara vašoj građi, ali jednostavno ste se zaljubili u njega, a zatim kad ste se kod kuće pogledali u ogledalo zaključili ste da ga verojatno nećete ni nositi. Razmislite o krojevima koji odgovaraju vašem obliku tela i kupujte isključivo odeću tih krojeva.

Udobnost

Da li se i vama dogodilo da isprobate cipele i jedva stojite u njima koliko su neudobne, a zatim ih ipak kupite i borite se sa žuljevima svaki put kada ih nosite? Udobnost bi uvek trebalo da bude na prvom mestu, posebno kada je u pitanju obuća!

Kvalitet ili kvantitet?

Pogledajte svoj ormar i razmislite nedostaje li vam zaista još odeće ili samo neki modni dodatak koji će podići svaku odevnu kombinaciju? Pokušajte jedne sezone da izbegavate kupovinu trendovskih komada i uložite u kvalitetnu dizajnersku tašnu ili cipele, vrlo brzo ćete zaključiti da je kvalitet zaista mnogo bitniji od kvantiteta.

Izvor: Elle.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/