Kate Moss (44), jedna od najplaćenijih i najuspešnijih manekenki svih vremena, do sada je tokom 2018. godine zaradila 9 miliona funti i time je s trona zbacila mlađu koleginicu Caru Delevingne. Od 2017. godine najplaćenija manekenka u Velikoj Britaniji bila je 26-godišnja Cara sa zaradom od 8 miliona funti.

Iako je Delevingne mlađa, te koristi društvene mreže preko kojih je stekla neverovatnu popularnost, izgleda da je starija koleginica Kate Moss koja je već 30 godina u svetu modelinga, ipak iskusnija kada je posao u pitanju.

"Kate je još uvek catwalk kraljica u Engleskoj, ikona modelinga koja će i narednih godina biti među najplaćenijim manekenkama. Ona prosto toliko traje i stekla je reputaciju, zbog koje joj apsolutno nije potrebno social media prisustvo. Ova žena ne koristi Instagram, vidimo je samo na zvaničnoj stranici njene agencije, ali maksimalno ignoriše društvene mreže", izjavia je Emily Bendell, direktorka brenda donjeg veša Bluebella za koji je Kate često radila tokom ove i prošle godine.

Kate je u svet modelinga ušetala sa 14 godina i to nakon što ju je Sarah Doukas, vlasnica agencije Storm Model Management primetila na JFK aerodromu u Njujorku.

izvor: Elle.rs / Dnevnik.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/