Pripreme za najveličanstveniju noć u domenu mode - Met Gala 2019., su polako počele. Sudeći po izveštajima stranih medija i ovog puta slaviće se moda u svakom pogledu, a ono što je još sigurno je da ćemo imati priliku da uživamo u senzacionalnim red carpet izdanjima po kojima je ovaj događaj posebno poznat. 

Pored glavne i odgovorne urednice Vogea magazina, Anne Wintour, domaćini večeri će biti Lady Gaga, kreativni direktor Gucci brenda Alessandro Michele, pevač Harry Styles i teniserka Serena Williams, a  održaće se prvog ponedeljka u maju. 

Tema večeri je Notes on Fashion a inspirisana je esejem Susan Sontag iz 1964. godine "Notes on Camp".

Podsetimo se, u eseju jedna od najvećih teoretičarki kulture i politička aktivistkinja, raspravlja o definiciji kampa, njegovoj ulozi u društvu, kao i njegovim korenima u gej zajednici, te će biti veoma zabavno da vidimo kako će celebrity odgovoriti na ovaj zadatak. 

Sponzor manifestacije je italijanski brend Gucci, tako da možemo da očekujemo kreacije predviđene za crveni tepih koje dolaze iz ove modne kuće. 

I naredne godine, određena pravila se podrazumevaju - ako ste na listi zvanica, besplatno ćete prisustvovati, ako poželite da kupite kartu, to će vas koštati 30 hiljada dolara. S tim da morate da budete na Anninoj wish ili pro listi. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/