Ko je princ Nikolai?

Nikolai (Nikolai William Alexander Frederik) rođen je u Kopenhagenu 28. avgusta 1999. On je najstariji unuk danske kraljice Margrethe i najstariji sin princa Joachima i njegove bivše supruge Alexandre, hongoške grofice od Frederiksborga.

Iako su se njegovi roditelji razveli 2005. godine, oboje su imali zajedničko starateljstvo te Nikolaju nije falila ljubav niti sa očeve, niti sa majčine strane, kao i njegovom bratu princu Feliksu.

Nikolai takođe ima polubrata Henrika i polusestru Athenu, iz očevog drugog braka sa princezom Marie.

S obzirom da je Nikolai šesti po redu za tron, on sam se prilično fokusirao na modeling svet i želju da se osamostali te izgradi karijeru nevezano od royal sveta. 

Nakon što je potpisao ugovor sa agencijom Scoop Models početkom godine, kraljević je imao debi na LFW gde je kraj Care Delevingne prošetao na Burberry reviji. Publika je odmah imala utisak da je pre njima neka royal zvezda, jer pored polurazbarušene crne kose sa uvojcima, punih usana, beličastog tena tu je bio taj nonšalantni i vrlo samouveren hod, svojstven članovima kraljevske porodice.

Nakon toga usledio je novi uspeh.

Ovog juna, princ Nikolai je otvorio mušku Dior reviju i to na debiju Kima Jonesa, što je bio dovoljan dokaz da je upravo on nova modeling zvezda.

Danski kraljević je toliko impresionirao Jonesa koji ga je izabrao za svoju prvu menswear kampanju koja je otkrivena pre nekoliko dana.

Pa kako princ balanira između obaveza na dvoru i modeling karijere?

Prinčev otac je otkrio kako je je sina oslobodio maksimalno obaveza na dvoru, u želji da Nikolai sam odluči gde i kada će se pojavljivati. To je ipak uslovilo da mu se ukine određena svota novca koja mu je sledovala shodno kraljevskom poreklu, s jedinim izuzetkom kada su u pitanju studije, odnosno obrazovanje.

Naime, Nikolai je u avgustu upisao dvogodišnji vojni program pri Royal Danish Army Sergent School ali je studije u međuvremenu napustio, uz podršku roditelja što je svima bio jasan pokazatelj koliko je kraljević čvrst u želji da svu svoju energiju usmeri ka modelingu. 

Šta znamo o njegovom privatnom životu?

Kao i većina pripadnika kraljevske porodice i Nikolai vešto krije svoju privatnost, ali znamo da je veliki fan deep house muzike, s obzirom da je kao gostujući DJ radio na danskoj radio stanici P4 Weekend još 2015.

Omiljena pesma kraljevića?

Matoma remix čuvene pesme Old Things Back od The Notorious B.I.G. i Ja Rulesa.   

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/