Tim modnih profesionalaca imao je veliku kreativnu slobodu s obzirom na to da pred njih nisu postavljeni komplikovani zahtevi, već je jedino bilo važno da na fotografijama dominira živopisna crvena boja i da se na najbolji način prikaže stvaralački potencijal domaćih dizajnera. 

"Uradili smo bezbroj različitih varijanti koje su odgovor na temu - od klasičnijih do modernijih pristupa, a od velike pomoći mi je bila Dejana Momčilović koja je stilizovala manekenke. Verujem da će svi koji budu pratili Perwoll Fashion Week imati prilike da vide različite stajlinge, pristupe i vidjenja na temu crvenog", kaže Miša i još podseća da je svoju karijeru započeo kroz saradnju sa Beogradskom nedeljom mode, te da je do sada uradio više od 10 kampanja. 

Inspiraciju za stajling manekenki, Dejana Momčilović je crpela iz prošlogodišnje izložbe haljina Christiana Diora. 

"Trudili smo se prikažemo kreacije domaćih dizajnera koje mogu da pariraju svetskoj modi. Birala sam skulpturalne kreacije koje u sebi imaju malu dozu teatralnosti, stvari za koje sam znala da će se dobro slikati. Najveći deo odevnih komada nosi potpis mlade koleginice Sonje Jocić, a tu su i modeli Tamare Radivojević i Nine Rajek, dok su cipele iz kolekcije Danijele Biškup", objašnjava dizajnerka čije kreacije će takođe biti primetne u kampanji. 

Make-up potpisuje Marko Nikolić, a za frizuru je bio zadužen Matrix team.


Zaštitno lice kampanje je mlada manekenka Jelena Tešić iz agencije Scouting Office, koja je pomalo androgenim izgledom dala sasvim drugačiju energiju celokupnoj kampanji. 

"Jelena je novo lice na domaćoj modnoj sceni. Ovo je bilo jedno od njenih prvih fotografisanja i zaista se nadam da će joj ova kampanja pomoći u daljoj karijeri. Bilo nam je zadovoljstvo da radimo sa njom. Donela nam je svežu, sasvim drugačiju energiju što će publika, siguran sam, umeti da ceni – priseća se poznati fotograf i dodaje da je poneo fantastične utiske sa snimanja kampanje. 

45. izdanje Perwoll Fashion Week-a rezervisano je za period od 14. - 20. aprila.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>https://www.instagram.com/elleserbia/