Nakon što je svet napustio čovek koji je kreirao više od trideset godina imidž Chanela, glavno pitanje u modnim krugovima bilo je ko je novi Karl?

Francuska kuća reagovala je brzo i "utišala" sve glasine zvaničnim saopštenjem da će Virginie Viard, desna ruka Karla Lagerfleda, žena koje je vladala Chanelom iz senke preuzeti svu kreativu. 

(Desna ruka Karla Lagerfelda: Ona 30 godina vlada Chanelom iz senke)

U međuvremenu, kuća je svesna potrebe za uticajnim kadrom odlučila da Carine Roitfeld, ikonu mode angažuje na poziciji specijalnog savetnika za stajling. Za sada je poznato da je 64-godišnja ikona francuske i svetske mode potpisala ugovor na tri sezone. 

(12 fantastičnih stavki: Ovo su razlozi zbog kojih je Karl Lagerfeld postao LEGENDA)

Roitfeld je tokom svoje karijere (bila urednica francuskog Vogue-a) radila blisko sa Lagerfeldom.

Dizajner i Carine su zajedno izdali knjigu The Little Black Jacket, te osmislili kompletan stajling iza Lagerfeldoveg saradnje sa brendom H&M (2004), te usko sarađivali na kolekciji The Edit By Carine Roitfeld, koja će biti predstavljena u septembru ove godine.

"Imala sam tu čast da sarađujem sa Karlom dugi niz godina. Delili smo ne samo profesionalne trenutke, već i prijateljske. On će za mene uvek biti legenda, čovek koji je redifinisao modu, fotografiju i svet slavnih. Izuzetna čast mi je ukazana angažovanjem na poziciji savetnika za stajling u Chanelu. Radujem se sezonama koje dolaze."  

Roitfeld će sarađivati najviše sa Hun Kim, direktorom dizajna, a prva kolekcija na kojoj će se videti uticaj Francuskinje biće spring/summer 2020.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/