Drugo mesto su, takođe, zauzele domaće dizajnerke - sestre Ivana i Jelena Stevančević. Osim njih, zapažen nastup imale su Ana Reljin i Nina Bogosavljev za brend BULKA, kao i mladi konceptualni umetnik Ivan Divan

Internacionalni žiri koji su činili osnivači Fashion Scout-a Martyn Roberts i Biljana Poposka - Roberts, Lewis Robert Cameron, modni stilista magazina Vogue Italia, Fucking Young, Pansy Magazine, Kaltblut Magazine, glavna urednica Joys Magazine, Gili Biegun i Giorgia Cantarini modna urednica Vogue.it, La Republica, Hunger, Eskuire, izabrao je našu dizanerku u konkurenciji najtalentovanijih mladih dizajnera iz regiona; iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

(U susret 45. BFW predstavljena kampanja u boji ljubavi)

Kao pobednik konkursa Gala Borović će svoje modele predstaviti na London Fashion Week-u u septembru u okviru Fashion Scout programa Ones to Watch.


Takođe, najkvalitetnije radove sa ovog konkursa domaća publika će videti daleko pre londonskih zaljubljenika u modu – već tokom predstojećeg Perwoll Fashion Week-a od 14. do 20. aprila u Beogradu. 

Fashion Scout SEE je pokrenut pre tri godine kao promotivna platforma za modnu industriju i dizajn sa Balkana, pružajući mogućnost kako za regionalno, tako i za globalno priznanje i vidljivost. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/