Conscious Exclusive 2019 kolekcija je savršena kombinacija glamura bez mnogo napora.

Inspirisana čudesima planete Zemlje, kolekcija istražuje lekovitu snagu i lepotu prirode, istovremeno prihvatajući nove tehnologiju i inovacije u razvoju održivih materijala i procesa za održiviju modnu budućnost.

Kolekcija Conscious Exclusive obiluje stajliš komadima predviđenim za posebne prilike, ali i opuštenijim stvarima koje se mogu nositi svakodnevno.

Dramatični detalji poput nabora, neravnih rubova, naglašenih silueta, dubokih v-izreza i blistavih šljokica, uravnoteženi su sportskim detaljima kao što su vezice, elastični pojas i manžetne. Smeli printovi inspirisani biljkama i drvećem su glavne karakteristike, a paleta boja je inspirisana isceljujućim kristalima u bojama lavande, azurne i petrolej plave kao i koralno ružičaste, zajedno sa crnom, zlatnom i srebrnom.

U kolekciji Conscious Exclusive uvek se predstave novi, inovativni materijali, a ove sezone to su: Pinatex® (Pinjateks), BLOOM ™ Foom (Blum pena) i Orange Fiber (pomorandžino vlakno).

Pogledajte u nastavku video koji najavljuje kolekciju:

CONSCIOUS ČINJENICE

• Cilj H&M-a je da do 2020. godine korisiti isključivo 100% recikliran pamuk ili pamuk iz održivih izvora. Za sada je 95%.

• Do 2030., cilj H&M-a je da koristi isključivo reciklirane ili druge materijale koji su nastali iz održivih izvora. Za sada je 57%.

• H&M je najveći svetski korisnik organskog pamuka, recikliranog pamuka i lajocela (Lyocell)

• tokom 2018. godine, H&M je prikupio više od 20.000 tona tekstila putem Garment collect-a 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/