Coco.

Karl.

Virginie.

Nekako je prirodno da nakon Velikog Karla, na kormilo možda i najpopularnije modne kuće sveta dođe opet žena.

(Dior Cruise 2020 u Marakešu okupio moćan celebrity i najuticajnije influensere)

I to ona koje je blisko sarađivala sa Karlom punih 20 godina.

(Ko je desna ruka Karla Lagerfelda, žena iz senke koja vodi Chanel već 30 godina?)

Toliko iskustva, zajedničkih kolekcija i izazova definitivno je pomoglo Viardovoj da osmisli najnoviji Cruise kolekciju kuće koja je prikazana pre nekoliko dana u Parizu.

"Karl je uvek mislio korak unapred te smo za ovu kolekciju imali već osmišljenu temu, izabrane materijale kao i to da ćemo kompletnu kolekciju smestiti na kolodvor, odnosno železničku stanicu", izjavila je Virginie.

Čuvena engelska modna novinarka Suzy Menkes imala je svoje viđenje kolekcije: "Za razliku od Karla čije kolekcije su po kroju i ukupnom utisku uvek imale tu neku ozbiljnost, ova je bila nekako relaksirana, sporty sa širokim, nonšalantnim pantalonama, zvoncarama, ležernim odelima i šortsevima koji su zajedno sa košuljama i bluzama sa mašnama dale taj flešbek na žene i modu koja je bila aktuelna sedamdesetih u Parizu. Moram priznati da je kolekcija imala i neki deja vu momenat jer me je podsetila na nedavnu kolekciju Hedia Slimenae za Celine."

Najveće iznenađenje?

Boja.

Karl je uvek bio vrlo škrt kada je u pitanju raspon boja oslanjajući se na krem, belu i crnu najviše, ali kod Virginie smo videli dosta modela jakni i sakoa u intenzivnoj pink boji, trava-zelenoj, ljubičastoj.

Čak su i cipele imale detalje u boji.

Balans su pravila klasična Chanel odela ali u spoju sa mini suknjom i širokim pantalonama 3/4, dok je kraj pripao večernjim slim haljinama sa kragnom koja je bila tipična za Karla.

Iako Karla više nema, red zvanica na Chanelu je ostao i dalje impresivan.

Na reviji smo videli Keiru Knightley, Vanessu Paradis sa ćerkom Lily-Rose, zatim Claudia Schiffer.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/