Četiri puta godišnje, globalna modna platforma Lyst objavljuje svoj The Lyst Index kojim donosi listu najpopularnijih svetskih modnih brendova uzimajući u obzir brojne faktore poput šoping navika potrošača, rasta i angažmana brendova…

Tako je ovaj portal izbacio podatke za treći kvartal 2019. godine, a lestvica se poprilično promenila od prethodnog puta.

Naime, italijanska modna kuća Gucci recimo, sa prvog mesta pala je na treće, a na tronu ju je zamenio super popularni Off-White™.

U top 5 najpopularnijh modnih brendova ušli su i Balenciaga, Versace i Prada, a po prvi put u TOP 20 ušla je  Bottega Veneta koja je skočila za neverovatno 21 mesto skrasivši se pod brojem 16. Razlog za ovaj iznenadni uspehu Lyst pronalazi prvenstveno u novom kreativnom direktoru Danielu Leeu.

Mada još nije ušao u TOP 20, fantastičan pomak ostvario je i francuski brend Jacquemus koji se popeo za sjajnih 37 mesta!

Značajan pomak ostvarili su i Alexander McQueen i Loewe koji su se takođe našli u prvi 20 najjačih svetskih brendova.

Uzmemo li u obzir lestvicu iz drugog kvartala 2019., može se primetiti da je na svetskoj modnoj sceni poprilično živahno.

Izvor: elle.hr