Već u samom startu brobe protiv korna virusa podigle su se velike modne kuće i dale svoje velikodušne doprinose.

Prva je bila kompanija LVMH koja poseduje luksuzne brendove - Louis Vuitton, Gucci, Hennessy, Bulgari, Fendi, Kenzo, Givenchy i mnoge, mnoge druge.

Ova velika kompanija svoja postrojenja za proizvodnju kozmetike - tačnije parfema, stopirala je i počela da proizvodi gel za dezinfekciju ruku koji je donirala vladi Francuske ne bi li pomogla u borbi protiv korona virusa.

Odmah nakon velikog modnog konglomerata, svoju pomoć u borbi protiv virusa vladi Italije pružio je modni dizajner Giorgio Armani donirajući sumu od 1.4 miliona dolara.

Aktu humanosti u vidu borbe protiv globalne pandemije, odmah potom pridružuje se i čuveni modni dvojac Domenico i Dolce Gabbana. D&G donirali su Univerzitetu Humanitas, koji proučava reakcije imunog sistema na koronavirus svotu od pet miliona dolara!

Na ovoj laskavoj listi huamanog akta u borbi protiv opasnog virusa, našle su se brojne poznate ličnosti, među njima i naš teniser Novak Đoković.

Ipak, za sada kako u svetu poznatih, tako i u modnom svetu - niko nije donirao sumu koja je velikodušna baš u ovolikoj meri.

To je učinio jedan od najpoznatijih američkih dizajnera današnjice - veliki Ralph Lauren.

Modna kompanija Ralpaha Laurena donirala je svotu od 10 miliona dolara za borbu proziv virusa covid19.

"Sada više no ikada, u ovim nemilim vremenima, naša misija je da budemo oslonac i podrška jedni drugima", izjavio je poznati dizajner.