Možda je prividno u modnom svetu zatišje, ali ispod površine dešava se čitava bura sastanka, reorganizacija, odluka, novih ciljeva, ali po svemu sudeći i novih pristupa celokupnoj modnoj priči na globalnom nivou, makar sudeći po najnovijoj izjavi Michael Korsa.

Trenutno goreće pitanje u svetu mode jeste ono vezano za održavanje Nedelje mode u NJujorku, Milanu, Londonu i Parizu, koja se iščekuju kao i svake godine u septembru.

Međutim, ove godine situacija je nešto drugačija - značajno drugačija.

Te su organizatori New York Fashion Week-a vest o povlačenju velikog MIchael Korsa sa već i ovako osiromešenog rasporeda za predstavljenje modnih kolekcija proleće/leto 2021, koje se dešava u septembru, doživeli prilično bolno.

Pritom, smo sigurni da će u narednim mesecima uslediti još nekolicina vesti o velikim imenima koja su odlučila da se ipak ne predstave na Nedlji mode.

Fashion Week u Njujorku koji je zakazan za 14. septembar neće ugostiti Korsa, jer dizajner planira svoju prolećnu kolekciju za narednu godinu da predstavi u periodu od sredine oktobra do sredine novembra.

"Već dugo smatram da modni kalendar treba da se izmeni i uzbuđen sam zbog činjenice da je ova vrsta razgovora pokrenuta u modnom svetu, od Armanija, preko Dries Van Noten do YSL-a. Razgovaramo o načinima na kojima možemo da usporimo proces i unapredimo one na kojima radimo i kako smo radili do sada. Svi ćemo u narednom periodu imati vremena da se osvrnemo na ono što smo uradili do sada i analiziramo stvari. Mislim da se mnogi slažu sa mnom kako je vreme za novi pristup i novu eru", izjavio je američki dizajner.