Početak jula rezervisan je za couture modu, a uobičajen termin pariske nedelje visoke mode, uprkos zdravstvenoj krizi, ipak je očuvan, i to zahvaljujući novom formatu u kome se upravo doržava.

Radi se naravno o digitalnom događaju.

Za velike modne kuće digitalna alternativa znači da se među njihovim talentima trebaju pronaći i odlični režiseri, s obzirom da je u ovom slučaju film glavni model prezentacije.

Ovogodišnje izdanje nedelje visoke mode traje od 6. do 9. jula, a zadatak dizajnera vodio se uputstvima za sudelovanje koji je poslat od strane Fédération de la Haute Couture et de la Mode.

Ovaj nimalo lak kreativni zadatak podrazumeva film u trajanju od 20 minuta, koji na relevantan način predstavlja kolekciju.

I dok su se luksuzne modne kuće mahom opredelile za klasičan pristup prezentovanja, oni od kojih smo očekivali više, to su nam i prikazali ili će to tek da urade.

Tako će John Galliano viziju modne kuće Maison Margiela prikazati u 4 dela: 8., 11.,15. i 16. jula, dok bi finalni filmić trebalo da otkrije novi smer u kome će legendarni brend krenuti.

U nastavku vam predstavljamo kratke filmove koji su se izdvojili, a koje su do sada predstavile velike modne kuće:

Izvor: elle.hr