PROMOCIJA AUTORSKOG DIZAJNA I PODRŠKA MALIM  PREDUZETNICIMA  – Vrlo važan segment svakog BFW je podrška malim preduzetnicima kroz promociju njihovog rada. Dragana Ognjenović, dizajneri Belgrade Design Distircta - Budislava, Aleksandra Lalić, Jasmina Vujjović, zatim sve traženija Marija Tarlać, Boško Jakovljević, samo su neka od imena koja će nastupiti u okviru  47 izdanja Perwoll Fashion Weeka.

DRUŠTVENO ODGOVORNI ASPEKT  - Nedelja mode u saradnji sa Udruženjem žena obolelih od kancera dojke se i ovaj put  uključuje u aktivnosti u okviru projekta JAČI OD STRAHA koji ima za cilj da poruke ohrabrenja stignu do onih koji se bore sa kancerom. Specijalno za ovu reviju modele će pripremiti priznati domaći dizajneri. U cilju plasiranja važnih poruka što širem auditorijumu modele će nositi poznate ličnosti Mirjana Karanović, Marija Bergam, Duška Jovanić, Sara Jovanović, Lena Bogdanović, Brana Antović, Jelena Gavrilović, Marija Ratković.... #jaciodstraha  

DRUŠTVENA SOLIDARNOST - Izložba maski PokrivaLice koja nas očekuje u Dorćol Platzu, predstavlja rezultat spontane akcije građanske solidarnosti samoorganizovanih tekstilnih i modnih stvaralaca. Udruženje dizajnera BFW Design Collectiv  pokrenuo je akciju kao odgovor na nestašicu zaštitnih maski još u martu mesecu. Sašiveno je i donirano preko 20.000 maski i to širom Srbije. Na izložbi se predstvalja 15 autora koji će predstaviti svoj dizajn najpopularnijeg aksesoara 2020. 

EDUKATIVNI PROGRAM - Perwoll Fashion Week svestan činjenice da je modna industrija drugi zagađivač planete, odmah nakon naftne industrije, permanentno u fokusu ima temu održive mode. Ovom prilikom će reemitovati panel diskusiju pod nazivom Tekstilni otpad nije u modi, sa idejom da skrene pažnju na nedostatak potrebnih regulativa za upravljanje ovom vrstom otpada u našoj zemlji. U saradnji sa klasterom FACTS održaće se i panel predavanje o reciklaži tekstila, profesorke Maje Radetić sa Tehnološkog fakulteta.

UMETNIČKO IZLOŽBENI PROGRAM - BELI DAN je projekat u kom je nematerijalno kulturno nasleđe inspiracija, a koji se pokazao i kao odličan primer kulturne diplomatije. Nakon nastupa u Galeriji Progres i izložbe u Parizu u Kulturnom centru Srbije, projekat je dobio i nagradu za najbolji projekat na Ljubljanskom mesecu dizajna u okviru festvala BIG SEE AWARD 2020! U projektu učestvuju modne dizajnerke Sonja Krstić, Aleksandra Lalić, Nevena Ivanović, Ana Trošić Trajković. U okviru Perwoll Fashion Weeka radovi će biti izloženi u izlogu Francuskog instituta u Beogradu u Knez Mihajlovoj ulici.

PODRŠKA MLADIMA - Promovisanje neafirmisanih umetnika nastaviće se kroz izložbu fotografija RISE UP, Nemanje Vojnovića (Sky Photography), pobednika konkursa BFW Instashot održanog tokom prethodnog Perwoll Fashion Week-a. 

Podrška mladim talentima je izražena i kroz saradnju sa Mionetto Style Academy na čijem konkursu  su mladi dizajneri Melanija Vasić, Mina Cvetinović, Bogdan Mrša dobili priliku da se predstave na Perwoll fashion Weeku. Poseban segment akademije bila je radionica na temu održive mode i mladi dizajneri su dobili zadatak da urade redizajn jednog odevnog predmeta pod mentorstvom Ane Trošić Trajković. Svi oni će učestvovatii u finalnoj reviji na Perwoll Fashion Weeku, a pobednik će dobiti Noizz Fashion Award.