Dan je počeo revijom koja je okarakterisana kao kulturni događaj. Karl Lagerfeld se potrudio da njegov rad za Chanel ne ostane neprimećen. Dominiraju A linije i bolero koji je i must have komad. Pomalo „vazdušasti“ modeli od šifona daju liniji volumen dok haljine sa cvetnim detaljima daju svežinu i ženstvenost.

Valentino je u svoju kolekciju ubrizgao duh savremenosti u vidu plastičnih providnih mantila i kožnih haljina, a pri tom nije narušen izgled dame koji se očekuje od Valentina. Cvetne haljine su urađene od providnog slojevitog materijala, a kompleti sa suknjama ispod kolena od materijala sličnog belom vezu. Obavezni detalji su pismo tašne i velike naočare.

Za naslednike Alexander McQueena matrijarhat kao uređenje kojim upravlja žena bio je inspiracija za prolećnu kolekciju, a nema boljih predstavnica matrijarhata od pčela pa su tako na komadima nove kolekcije printovi koji asociraju na saće. Pri tom su upadljive modne verzije šešira koji nose uzgajivači pčela. Haljine sa cvetnim printovima u jarkim bojama su istovremeno luksuzne i rustične.

Paco Rabanne kolekcija oživlajva slobodu seksualne revolucije 60tih godina koja je očigledno bila putokaz ka stvaranju ove kolekcije. Oskudno odeveni modeli su uglavnom u komadima na kojima dominiraju zlatne rese, til, čipka. Kratke suknje do ivice butina,a sakoi se nose samo sa nakitom, bez topova. Bogato inovacijama, efektno i smelo.

Paul & Joe za proleće preporučuju gradski look pomešan sa Havajskim. Seksi i zanimljiva mešavina bliska aktivnim i zaposlenim ženama spremnim da eksperimentišu. Nasuprot gradskom looku koji se ogleda u belim jaknama, prugastim pantalonama i džinsu stoje havajski motivi poput izveženog cveća, papagaja i jarkih boja – narandžaste i zelene.




Dan pred samu završnicu Pariskog Fashion Weeka obeležen je nekim od najzvučnijih imena visoke mode, a pojedine revije ponele su naziv kulturnog događaja.