Dita, kako kaže, voli da bude okružena luksuzom i lepotom sve vreme. Već dugo se bavi sakupljanjem vintage veša i ima veliku kolekciju, a kao mala volela je da otvara fioke njene majke i razgleda veš.

„Volela sam samu ideju nečega što je bilo ženstveno i funkcionalno“, kaže Dita.

Radila je u prodavnici veša što je podstaklo njenu ljubav prema lepim komadima kao i zainteresovanost za pin-up modele. Pošto je izgradila solidnu reputaciju kao plesačica burleske, ona je pokrenula svoju liniju veša u Australiji u februaru ove godine. Cene su se kreću od 12 do 35 funti.

„Nije bilo lako, morala sam da postavim mnogo pitanja proizvođačima o različitim materijalima i cenama, ali sam želela da dokažem da je moguće napraviti nešto lepo i pristupačno.“

Kolekcija je, sasvim očekivano, zasnovana na nostalgičnoj igri modernih i komada koje plesačica sakupljala.

Nedavno je u svoju kolekciju uključila i nekoliko haljina, a kaže da će možda raditi nakit i tašne, ali neće raditi i cipele jer ih njen dobar prijatelj Christian Louboutin radi veoma dobro.

Poznatoj umetnici nije falilo inspiracije kada je počela da radi na kolekciji veša jer je ceo sprat u njenoj kući ispunjen vintage garderobom, a nekoliko polica zauzima luksuzni veš.