Digitalna štampa prvobitno je bila u upotrebi u industriji tepiha 70-ih godina 20. veka, a kasnije i na velikim formatima, da bi svoju prvu primenu u modnoj industriji imala početkom 90-ih godina. Zahvaljujući kolekcija Alexandera McQueena P/L 2010, Plato`s Atlantis, digitalna štampa je našla svoje mesto na modnoj mapi. 

Izložba Digital Print Fashion koja će ove nedelje biti otvarena u Phoenix Art Museum, pokazuje ono najbolje što štampači mogu da pruže modnoj industriji. Biće predstavljeno 40 modela kreatora Mary Katrantzou, Miuccia Prade, Ralpha Ruccija i Alexandera McQueen.

Idejni tvorac ove izložbe je Dennita Sewell, kojoj je za inspiraciju poslužio članak u The Wall Street Journal “Da li nosite vodene boje?“, u kome se govori o primeni tehnologije od strane umetnika i dizajnera.

"Nova generacija dizajnera koji ulaze u svet mode odrastala je uz digitalne medije. Čini se potpuno prirodno da koriste tehnologiju prilikom dizajniranja", izjavila je Dennita.

Primena digitalne štampe u svetu mode biće prikazana na izložbi Digital Print Fashion u Phoenix Art Museum, gde će biti izloženi modeli poznatih kreatora.