Fashion&Friends okuplja najveća imena urbanih brendova odeće, obuće i aksesoara kao što su Replay, Tommy Hilfiger, Levi’s, Guess, Liu Jo, Fornarina, Camper, Cesare Paciotti, Timberland, Desigual, UGG Australia, Miss Sixty, Killah, Energie, NZA New Zealand i Mustang jeans.

Svojevrsni modni performans, koji su pratili atraktivni video radovi, otvorila je Zoe Kidah iz benda “Zemlja gruva”, a kao specijalne zvezde u ulozi manekena pojavile su zvezde Prve srpske televizije – Jovana Simonović, Tamara Grujić, Ivana Gajica, Sanja Radan, Jelena Žeželj, Aleksandra Janić, Ivan Tešanović, Miloš Urošević, Zoran Mihailović i Miljan Milićević.

Modele iz prvog reda ocenjivali su i stilista i modni kritičar Ašok Murti, blogerka Zorana Jovanović, Boris Trivan alijas Pokojna Mileva, Sonja Lazetić, urednik “Men’s Healtha” Ivan Radojčić, Inspektor Blaža, dr Feelgood sa suprugom, Marina Kotevski sa dečkom, Jelena Gajšek, Jelena Petković i drugi. PageBreak
Kolekcija brenda REPLAY donosi novo viđenje autentičnih denim komada uz vešto kombinovanje i igru poslednjim trendovima po ukusu urbane mlade generacije. Polazeći od italijanskih korena i tri decenije bogate istorije brenda, stvaranje nove kolekcije inspirisano je i burnim životom njujorške metropole, istorijom njegove radničke klase okruga Meatpacking, Menhetna 50-tih godina prošlog veka, ali i današnjom hipsterskom supkulturom bruklinskog GREENPOINT-a. Kolekcija je podeljena u tri linije – Replay Blue Jeans, Another state of mind i Hipster.

Kolekcija proleće/leto 2013. brenda GUESS je sveža i strastvena sa glamuroznom i modernom Pin-Up aromom za nju i moderan Vintage Rebel look za njega. Reč je modernoj GUESS Pin-up kolekciji koju čine glamurozni denim komadi u intenzivnoj indigo plavoj boji u kombinaciji sa ženstvenim topovima i majicama i pink, crvenoj, beloj i bež boji. Od krojeva dominira tzv. dirty skinny. Romantično raspoloženje prate cvetni printovi i nesvakidašnja interpretacija animal. Legendarni glumci i muzičari poslužili su kao inspiracija za muški deo kolekcije Guess-a pod nazivom Modern Vintage Rebel. Denim modeli su uski, grubo tretirani, strogih krojeva i sadrže plavo-crna, siva i crna kamena pranje sa 3D efektima. Jedna od teksas linija nudi vam paletu živahnih duginih boja.

Izvor inspiracije za kolekciju brenda LIU JO je oživljavanje prošlosti, posebno 60-tih godina prošlog veka. Linija struka je posebno naglašena kroz zaobljene krojeve i raznobojne male kaiševe. Flare suknje i haljine u kombinaciji sa mikro-džemperima, twin setovima i box line jaknama. Čiste i jednostavne linije su istaknute šarenim i zlatnim aksesoarima. Nesporni protagonisti kolekcije su cvetni printovi, a apstraktni dezeni igraju ključnu ulogu u stvaranju novog total looka, uključujući jakne i pantalone. Ključni komadi ove linije obuhvataju duge haljine i palazzo pantalone, koje se nose sa mikro-puloverimaa ili topovima kada su dnevne kombinacije u pitanju, a vezene haljine treba nositi sa sličnim modelima, pletenim i ispunjenim svetlucavim šljokicama.

Inspirisana raskošem i sofisticiranošću sunčanog Palm Springsa pedesetih godina prošlog veka, Fornarinina kolekcija za sezonu proleće/leto 2013. godine, odiše nekonvencionalnim chic stilom, razigranošću boja od pastelnih do vrlo intenzivnih i živih nijansi. Cvetni dezeni koji upotpunjuju avangardnu strukturu ovog popularnog kalifornijskog grada, tradicionalne rizorte i raj za tadašnje holivudske zvezde, reflektuju se na kompletnu kolekciju kroz motiv sofisticirane orhideje, ruže i tradicionalne cvetne motive, simbole prirodnosti i slobodnog shvatanja lepote.

Španski brend DESIGUAL fokusiran je na ključne modne trendove sezone, što je rezultiralo stvaranjem najmodernije kolekcije do sada. Ulazimo u novo eru boja i otvaramo vrata pastelnim tonovima. Vreme je da prigrlimo nešto suptilnije i delikatnije stilove. Crvena i mornaričko plava igraju ključne uloge u skladu sa dominantnim nautičkim i sport trendom. DESIGUAL kolekcija proleće/leto 2013 podeljena je u tri tematske celine – sex, fun & love.

Vodeći lanac multibrend prodavnica u Srbiji, Fashion&Friends, na početku 22. Fashion Selectiona predstavo je prolećne kolekcije svojih brendova.