Redakcija srpskog izdanja magazina ELLE, na čelu sa urednicom Sonjom Kovacs, je na upravo završenoj Nedelji mode izdvojila kolekciju koju potpisuje Anja Dragan, gošća iz Slovenije čija revija je održana u okviru modne platforme Zona 45 i dodelila joj Elle Fashion Award.

Kompanija Textil, koja je već godinama jedan od najvećih distributera tkanina na Balkanu, kao i partner Belgrade Fashion Week-a, ove godine dodella je ponovo nagradu Textil Young Designer Award, za najboljeg mladog dizajnera. Ovoga puta nagradu Textil Young Award dobila je KLASA - grupa mladih dizajnera okupljenih oko saradnje u Belgrade Desing Districtu. Oni veruju da će grupa mladih dizajnera KLASA nastaviti stopama prethodnih laureata ove nagrade Ivane Pilje, Jovane Marković, Tatjane Tatalović, Marka Mitanovskog.

Ove godine stručni žiri časopisa Bazar je odlučio da nagrada „Marija Kranjc“ za najuspešniju modnu kolekciju ode u ruke vrsnoj dizajnerki Ani Šekularac, Bazar nagrada za najupečatljiviji revijski prikaz zasluženo je dodeljena reviji mladih dizajnera B Future, a specijalna nagradu za ličnost od stila dodeljena Zorani Kostić Obradović.

Modni studio Click po završetku Nedelje mode tradicionalno dodeljuje nagrade za najbolju manekenku i manekena, kao i specijalno priznanje namenjeno brendovima. Ovoga puta Specijalno priznanje Beogradske nedelje mode dodeljeno je brendu Legend koji je prikazanom kolekcijom pokazao da se uz uspešan biznis plan, ozbiljan rad i prepoznatljiv dizajn može sa uspehom parirati vodećim svetskim life style brendovima. Nagrade za najbolje manekene dodeljuju se ličnostima koje svojim šarmom i profesionalnošću doprinose razvoju ove profesije i koje na upečatljiv način nose modele na pisti. Ove godine je najbolja manekenka Sonja Pavlica, a maneken Dženis Hatibović.

Sinoć je, u Diva lounge bar-u Grand Casina, svečano zatvoren 33. Perwoll fashion week i dodeljene nagrade najboljima. ELLE nagradio Anju Dragan.