Inspirisana grubom i surovom klimom Nove Engleske, žuta, vodootporna čizma pod nazivom The Timberland prvi put je predstavljena daleke 1973. Nastala kao izraz jenkijevske genijalnosti i dizajnirana da pruži zaštitu i trajnost, čistih linija, jednostavanog stila, bila je to prve čizma te vrste - i svakako najbolja u svojoj klasi. Ove godine, na proslavi 40 godina od nastanka legendarne žute čizme, Timberland joj odaje počast uvođenjem Timberland ® 40th Anniversary LTD. Edicije - robusni stil remiks koji uzima esenciju originala iz arhive, uključujući klasičnu 6" siluetu i najpoželjnije retro pakovanje.

- Naša pričama bogata prošlost vodi nas od skromnih korena u Novoj Engleskoj do globalnog središta trgovine i stila. Ova limited edition kolekcija je jedan od načina da odamo počast našoj vešto skrojenoj prošlosti, dok joj u isto vreme donosimo nešto sveže, inspirisani onima koji su nam pomogli da postanemo brend kakav smo danas. Četrdeset godina je prekretnica, posebno za ikonu među komadima obuće. Kao odraz gde smo bili i kuda idemo, danas smo posvećeni pružanju stručno osmišljenih i autentičnih proizvoda za naše verne potrošače i novu generaciju potrošača - izjavila je Lisa Demarkis, Potpredsednica departmenta za obuću, Timberland.

Timberland® Classic 6” Premium Boot – ikona stila popularnija kao yellow boot, poslužila je kao inspiracija za dizajn ograničene serije za kolekciju u slavu 40. godina postojana. Postojanija i čvršća od svoje muze, Super 6” čizma sadrži GoreTex® membranu koja pruža vodootpornu zaštitu, Vibram® đon sa suoperiornim otporom klizanju i 400 gramskom PrimaLoft® izloacijom koja pruža toplinu. Reč super nije odraz bilo kakvog preterivanja! Da bismo označili ključnu godinu kada su se prvi put pojavile, izrađeno je ukupno 1,973 parova za globalno tržište - svaki par sadrži svoj serijski broj na unutrašnjoj strani jezika.

Svoj par jubilarnih žutih čizama, kao i kompletnu kolekciju ovog američkog brenda za sezonu jesen/zima 2013 možete kupiti u prodavnicama Timberland u prizemlju Ušće shopping centra, na prvom spratu Delta city, kao i multibrend radnjama Fashion & Friends u Kragujevcu i Nišu.

Čizma koja je pomogla da se definiše robustan stil počastvovana je rođendanskom kolekcijom