Poznati modni dizajner je osvojio nagradu u kategoriji za koju su pored njega bili nominovani, favorizovana Victoria Beckham i dizajner Antonio Berardi.

Erdem koji je rođen u Kanadi, ali koji radi već godina u Londonu, neguje od samog starta ženstven, moderan i elegantan dizajn koji odskače od tradicionalnog. Njegove kracije izgledaju lagano, lepršavo, bez suvišnih detalja, karnera, u formi koja nije ni previše uz telo, a ni preširoka, već više puna fluidnog volumena..., a zaštitni znak skoro svake kreacije su neverovatni printovi koji poznati obožavaju!

Dizajnerove kreacije su nalik nekoj trodimenzionalnoj, maštovitoj priči jer kod Erdema je sve više tehničko čarobnjaštvo, pošto uspe da stvori savršenu fuziju materijala, veza, printa i laserskog sečenja čipke. 

Među njegovim najvernijim klijentima nisu samo glumice poput Diane Kruger, Nicole Kidman, Sienna Miller, već i članovi evropskih kraljevskih porodica, a na njegove kreacije je posebno “slaba“ Kate Middleton.

Na prestižnim Britiih Fashion Award, kreator tursko-britanskog porekla Erdem Moralioglu je dobio jednu od glavnih nagrada za Najboljeg kreatora toaleta za red carpet.