Pojam kontradikcije kao protivrečnosti, logične suprotnosti, poslužio je kao inspiracija za ovu kolekciju brenda Ines Atelier.

Poznata srpska dizajnerka je tu kontradikciju prikazala u odnosu dve ličnosti žene. Prva je jaka i stabilna, a nasuprot njoj je ona nežna, krhka i nezaštićena: dve potpuno različite ličnosti koje se stalno prepliću, nadopunjuju i tako čine savršen balans.

Kontradikcija je kod Ines transponovana u vidu geometrijskih formi sa primesama elemenata pop arta i art deco-a. Mekani, nežni materijali, poput svile i muslina, suprotstavljeni su čvrstim, kao sto su koža ili detalji izrađeni od metala. Futuristički prizvuk modelima dali su materijali “novog doba” – pamučne gusto tkane mreže u crnoj i beloj boji.

Upečatljiv momenat su bile naglašene “boldovane” linije koje su svoju suprotnost imale u neon hipi resama, prisutnim na haljinama, suknjama, ogrtačima, kao i printu koji je inspirisan grafičkim dizajnom provučenim kroz arhitektonske elemente.

U posebno urađenoj scenografiji, u beogradskom klubu Drugstore, modna dizajnerka Ines Janković predstavila je kolekciju CONTRADICTION...