Kada gledate kolekcije s potpisom Marie Grazie Chiuiri i Pierpaola Picciolija uvek imate osećaj da priroda defiluje pred vama.

Moćan duo koji je nasledio Valentina nakon njegovog odlaska u penziju, potrudio se da romantika brenda dobije transformaciju u skladu sa dolazećim trendovima, fokusirajući se na materijal.

Zato ne treba da nas čudi što sve njihove poslednje kolekcije očaravaju prvo materijalom, dezenom, pa tek onda krojem. Poslednja, Pre-fall ponudila je veličanstveni doživljaj cvetnih dezena za koje je najviše zaslužna britanska dizajnerka tekstila, Celia Birtweel, inače bivša žena Ossie Clarka, jednog od najpoznatijih britanskih kreatora 60-ih godina prošlog veka.

Celia koja se proslavila sredinom šezdesetih osmišljavajući hippie, cvetne dezene doprinela je zajedno sa italijanskom umetnicom Giosettom Fioroni da pre-fall cvetni print bude najmoćniji u dosadašnjom Valentinovom stvaralaštvu.  

Birtwell je, inspirisana Botticellijevom slikom La Primavera, osmislila cvetni dezen pun sitnih, unikatnih detalja koristeći mahom dva motiva: latice i srce.

Dok je dugačke, uzane haljine zatvorenog dekoltea prekrila sitnim vezom nalik puzavici prepunoj latica, džempere je ukrasila izvezenim srcima na kojima je pisalo "Tvoje oči su oči žene koja voli".

Poseban deo u kolekciji zauzela je serija crvenih haljina mini dužine s faltama i motivom srca, stvorena za urbane, stajliš devojke koje žele da budu u centru pažnje, ali na ne tako upadljiv način. 

Aksesoari su bili minimalni, ali efektni. To se prevashodno odnosi na duboke čizme cvetnog printa u koje smo se zaljubili na prvi pogled!  

Zagnjurili smo u polja prepuna najraznovrsnijeg cveća... Magija, tako je uvek sa Valentinom!