Bonjour, Paris!

Da, da. Fashion week je stigao na svoje konačno odredište, grad ljubavi i svetlosti, veličanstveni Pariz. Po običaju, samo otvaranje je proteklo u slabijim dizajnerksim imenima. Boje jačih je ipak odbranio Anthony Vaccarello koji je svoju najnoviju kolekciju prikazao pred kraj prvog dana.

Jesenja kolekcija je oduševila sve fanove seksi odeće ali i crne boje. Izazovne krpice, mahom haljine, prošetale su pariskom pistom Anja Rubik, Joan Smalls ali i nova miljenica dizajnera, Sophia Ahrens (19) koja je otvorila i zatvorila atraktivnu reviju.

Sophia koja je relativno nova modeling zvezda takođe je impresionirala Narciso Rodrigueza, Conuselo Castiglioni (Marni) Davida Komu i brend Thakoon čije je revije takođe otvarala i zatvarala na aktuelnom FW izdanju, što ju je odmah bacilo u orbitu dešavanja i skrenulo pažnju kompletne modijske javnosti na nju. Pritom, ne treba da vam spomenomo da je bila u startnoj postavi na revijama Burberryja, Fendija, Garetha Pugha i Calvina Kleina.

A kolekcija? Moćna, drska, mladalačka, edgy... i u stilu talentovanog dizajnera koji je pre nekoliko nedelja zvanično predstavljen kao novi kreativni direktor modne linije Versus Versace. Dominirale su haljine, asimetričnog kroja s prorezima, nitnama, mrežastim gornjim delovima, resama i aplikacijama u vidu zvezdica (još jedna zvezdana,astrološka kolekcija) i to u crnoj boji koji je bila nekoliko puta osvežena teget nijansom ili camel bojom i to u vidu velura.  

Od materijala je dominirala koža, polusjajna i velur, kao i pamuk i viskoza. Aksesoari poput nakita i torbi su izostali, ustupajući mesto poludubokim čizmicama i lakovanim sandalama koje je Anthony upario sa crnim vunenim čarapama, dok je tek Sophia na kraju povela završni defile manekenki stilizovana u duboke velur čizme.

Rese, nitne, asimetrija, zvezdice, mreža, velur, crno-teget paleta.... Anthony zna kako da osmisli zvezdanu kolekciju! U to nema sumnje!