Odabrani gosti (njih 500) među kojima smo videli Marion Cottilard, Miru Dumu, Zoe Kravitz, Elenu Perminovu su u veličanstvenom amfiteatru uživali u najnovijim kreacijima modnog maga, Simonsa koji se već odavno dokazao kao odličan naslednik Galliana.

Za razliku od prethodnih Cruise kolekcija koje su umele da budu možda i previše eksperimentalne, upadljice... ovu prevashodno odlikuje praktična moda koja deluje krajnje sveže, poletno i nosivo. Izostale su šljokice, metalizirani materijali su ustupili mesto tradicionalnim krojevima 

U kolekciji su dominirale kratke i midi haljine, kao i kombinacije bluza + suknja. Paleta boja, kao i kroj su dokazali da sedamdesete boje i ove kolekcije, a ne samo RTW. To se isto odnosi na obuću s obzirom da je Raf svoje modele obuo u poluduboke čizmice na špic i visoku petu s dosta kaiščića. 

Najupečatljiviji modeli su ipak bili top komadi i haljine izvezene od metalnih niti u horizontalnim linijama. Paleta je takođe doprinela nekoj ležernosti: bledoplava boja i bela su dominirale, dok su akcenti bili zlatne, bronzane boje s mrvicom ružičaste boje. 

U prelepom ambijentu futuristične, krajnje nestvarne vile Le Palais Bulles, koja se nalazi u Kanu i koja je prvobitno izgrađena za francuskog dizajnera, Pierre Cardina, Raf Simons je prikazao svoju najnoviju Resort kolekciju za Dior.