"Lično obožavam ovaj period kada istovremeno kreiram za zimu i letnje, prevruće vreme kada sanjamo more, pustu plažu i koktel. Tako konstantno moram na umu da imam božićna okupljanja i lagane, letnje zabave," izjavila je Roksanda nakon predstavljanja Cruise kolekcije koja je poznata i kao Resort kolekcija, ali i Pre-spring i odnosi se na garderobu koja će u prodaji biti od novembra do marta.  

(Predmet žudnje: Colour block šorts s potpisom Roksande Ilinčić)

Pa kako zadovoljiti sve potrebe i želje kupaca? 

Na to Roksanda smeškom odgovara: "Ja uvek pratim svoje instikte!"

I to je istina. Dok se mnogi prilagođavaju nekim globalnim, komercijalnim trendovima u među-kolekcijama, Roksanda ostaje verna svojoj paleti i kroju, ne odstupajući od svoje vizije mode.

(Roksanda Ilinčić: Demonstracija moćnih boja)

Njena kolekcija je tako istovremeno i dramatična i relaksirana, i lagana i heavy, i luksuzna i jednostavna, nonšalantna. U fokusu je opet boja, s tim da je ovoga puta Roksanda nalik nekim kubistima svoje modele kreirala nalik kolažima sklapajući različite geometrijske forme u jednu homogenu priču koja je rezultirala u dramatične i veličanstvene modele.

Tako su nastale čarobne haljine od lana, šifona i tanjeg tvida s kojim akcentom od PVC materijala, idealne za popodnevne koktele. Mi smo se ipak najviše zaljubili u maksi suknju u tirkiznoj boji, sašivenu od raskošnog tila i šifona koji je nalik trouglima spojen u heavy suknju koju je Roksanda nadogradila jednostavnom belom košuljom s dugačkim rukavima.  

Ženstvena, dramatična i malo drugačija Roksanda... ali svakako ona koju volimo.

Kod Roksande su uvek u fokusu boje i ravan, precizan kroj...