Pod pokroviteljstvom Avon šminke, beogradskoj publici najpre se predstavila Ana Ljubinković, kolekcijom „Cloudwalker“ za sezonu proleće/leto 2016.

Kolekcija je predstavlja vezu naizgled nespojivih elemenata: ručno rađene haljine od goblena nose smerni duh prošlih vremena, nasuprot komadima od lak kože koje asociraju na fetiš odeću. Veći deo kolekcije je ručno rađen i iako nosi utisak visoke mode dizajnerka naglašava da se radi o urbanoj visokoj modi koja se može nositi svaki dan.

Nakon revije Ane Ljubinković, publika je imala priliku da pogleda revije autorske mode uključujući mlade dizajnere: Sonju Jocić, Viktoriju Džimrevsku i modni dvojac „Mates“.

Sonja Jocić predstavila je projekat pod nazivom „Switch“ koji se bavi ispitivanjem drapiranja i njegovog uticaja na odevni predmet. Kroz istraživanja dekonstrukcije, kolažiranih formi, produžetaka i slojevitih komada „line up“ razvija eksperiment koji je fokusiran na multifunkcionalnost stajlinga za proleće/leto 2016. 

Dizajnerka Viktorija Džimrevska predstavila je kolekciju „Different“ kojom je težila da prepoznatljivi prefinjeni izraz upotpuni moćnim detaljima koji čine svaki model posebnim. Kolekcijom dominiraju maksi prsluci sa oversize reverima, lagani kaputi sa kratkim rukavima, unikatne haljine i suknje koje prate liniju tela. Preovlađuje crna, bela, braon i kraljevsko plava boja sa srebrnim i zlatnim detaljima. 

Kreatori Marko Ilijev i Saša Stević, koji na modnoj sceni nastupaju kao duo „Mates“, prikazali su svoju mini kolekciju inspirisanu poznatom českom ilustratorkom Kvetom Pacovskom. Široki kaputi, suknje sa faltama, jarke nijanse crvene i roze bile su karakteristične za kreacije ovog modnog dvojca. Materijali kao što su kašmir i vuna upotpunili ovu ideju.

Belgrade Fashion Week je i ove sezone bio mesto na kom su svoje kolekcije prikazali studenti master studija Fakulteta primenjenih umetnosti. Svoje završne master kolekcije prikazale su Gala Borović, Dajana Vasić i Mila Đenić.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Peti dan 38. Black'n'Easy Fashion Week-a bio je veoma dinamičan.