Karirana odela, dandy kaputi od štofa, metalizirane nabrane haljine, cigla jakne sa krznom i drečavi duksevi... Dugogodišnji "provokator" mode i legenda britanske modne scene je kao i svih prethodnih godina uspela da ukrade kompletan show na muškom FW donoseći na pisti eklektiku, boje, zabavu, print i detalje o kojima se novinari uvek raspišu.

Prosto, njena prezentacija je odavno izašla iz standardnih okvira statičnih, klasičnih revija i nalik kolegi Jean Paul Gaultieru i Karlu Lagerfeldu koji se uvek potrude da od revije naprave show, kod Vivienne znate ne samo da ćete uživati u kreativnosti već da vam neće biti nimalo dosadno!

A Milansku nedelju muške mode Vivienne je odlučila da obeleži posebnim detaljem, sasvim u skladu divljih, uzbudljivih kolekcija koje smo imali prilike da vidimo na ovoj FW turneji.   

Naime, dok je u domenu odeće dominirao ležeran, opušten kroj ( mahom su dominirali svileni materijali) i pletivo s nekim retro vajbom, pažnju svih pa i nas su privukli zlatni i srebrni privesci u obliku muškog polnog organa. Prilično mali, a debeljuškasti privesci su osvežili nekoliko kul izdanja gde je akcenat bio na kapuljačama, svilenim mantilima i laganim, širim odelima s elementima arapske muške mode. 

Ovaj momenat nas je podsetio na reviju Ricka Owensa kada su muški modeli mahom skoro celu reviju prodefilovali za otkrivenim polnim organom. Naravno, treba napomenuti da je i Tom Ford već imao slične aksesoare, ali znate kako, veličina je bitna, a "polni organi" britanske dizajnerke su ipak malo veći od Tomovih. 

I da, u galeriji vas čekaju najatraktivniji komadi kolekcije. Pričamo naravno, o odevnim komadima. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija

Ne, pogrešili ste, ovo nije revija Ricka Owensa, već kraljice nad kraljicama, Vivienne Westwood koja je osmislila savršen privezak. Mi imamo samo jedno pitanje za vas - da li biste ga nosili?