Suviše je teško odabrati samo jedan komad sa Chanel potpisom, jer ima ih toliko i svi su autentični i originalni, baš onakvi kakve ih je i Coco prvobitno zamišljala na smeloj i elegantnoj ženi: Da biste bili nezamenjivi, uvek morate biti drugačiji, govorila je jedna od najvećih dizajnerki svih vremena.

U modnoj kući koja je prepuna klasičnih komada, možda više i od jedne druge, zaista je teško opredeliti se samo za jedan omiljeni komad, naročito uzevši u obzir da je ideja vodilja koju je postavila Coco Chanel, ta da svaki komad bude podjednako moderan i bezvremen.

Što se svakako najviše primećuje u apsolutnim klasicima koji su ponos kuće, poput ženskog kostima od fine vune ili trikotaže, krojen tako da prati liniju tela, ali dopušta slobodu pokreta.

Zatim pantalona sa nešto širim nogavicama i visokim strukom, koje su izazvale pravu revoluciju kada su se prvi put pojavile, s obzirom da ih je dizajnerka kreirala po ugledu na one muške.

Međutim, ubrzo su postale simbol svake samouverene žene koja drži do elegantnog i šik izgleda.  

Svakako mala crna haljina vodi na ovoj listi, ali ne samo među bezvremenim kreacijima koje potpisuje kuća Chanel, već i među dizajnom haljina uopšte. No, lista se tu ne završava, kako zaboraviti aksesoare, dugu ogrlicu od bisera, štepanu torbicu, kaiš u vidu lanca i cipele sa zaobljenim, crnim vrhom. 

Sve su to esencijalni komadi, a ako bacite pogled na neke od njih iz perioda devedestih, pa čak i šezdestih godina, uvidećete da su i danas nosivi i da izgledaju podjednako moderno.

Ipak, kao poštovaoci ove velike francuske modne kuće, a i kao miljenici iste, sasvim opravdano izabrali smo i komade koje bi svaki veliki fan takođe uvrstio na ovu listu esencijalnih.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Čuveni kostim, suknja i sako od trikotaže ili možda crna proštepana torbica, par rukavica ili fantastične salonke sa vrhom u drugoj boji?