DIESEL premium kolekcije predstavlja mešavinu vizuelno različitih uticaja – military postulati odevanja, urbani motivi, spoprtski detalji i jasno uočljiv uticaj 70-tih godina prošlog veka. Hibridni komadi su glavni protagonisti.

Uniseks komadi kao što su biker i bomber jakne, parke, kaputi na dvostruko kopčanje predstavljaju kombinaciju opozita komotnijih formi i strogih silueta naglašenih ramena. Srž brenda Diesel Black Gold nalazi se u samom izboru materijala, odnosno načinu kako se isti tretiraju kako bi delovali nošeno. Ne čudi velika upotreba teleće kože, štepanog najlona, gužvanog pamuka i pliša, a paleta boja teget, tamnocrvene i crne sa detaljima u beloj boji asocira na avijatičarske uniforme kao inspiraciju. 

Muške pantalone ravnog su kroja, ali su izvedene od laganog najlona da bi se omogućio maksimalan komfor. Kao sastavni deo stajlinga upotrebljene su bele pamučne košulje i duksevi jasnog geometrijskog printa.

Kao jedan od najupečatljivijih komada iz ženske kolekcije služe suknje i pantalone sa tregerima, a Melbostad je kao romantične detalje iskoris­tio bluze sa tufnama i suknje od žoržeta. Kao savršen stilski pratilac jaknama od kože poslužio je aksesoar u vidu čizama sa naglašenim rajsferšlusima i nitnama.

Kreativni direktor luksuzne divizije kuće Diesel pokazao je savršeno umeće upotrebe velikog broja referenci koje su materi­jalizovane na takav način da su odevni komadi izuzetno jednostavni za nošenje.

Pogledajte kompletnu DIESEL BLACK GOLD pretkolekciju u galeriji:

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Odabrani DIESEL BLACK GOLD komadi iz jesenje pretkolekcije mogu se naći isključivo u DIESEL store u beogradskom UŠĆE Shopping centru.