Kada ju je sredinom 2019. godine kontaktirala stilistkinja Michelle Wu, koja je radila stajlinge za mladu r'n'b zvezdu Kiru Kosarin, san srpske dizajnerke počeo je polako ali sigurno da se ostvaruje.

"U editorijalu fotografisanom za Mood magazin, Kira Kosarin nosila je moju haljinu sa perjem. Nakon par meseci kontaktirala me je PR agencija iz Los Anđelesa koja promoviše dizajnere i koja u sklopu toga ima svoj showroom - oni su mi ponudili saradnju", otkriva Marta Miljanić, srpska diazajnerka koja je još 2011. godine osvojila Elle Fashion Award za najbolju kolekciju.

Moda i uspeh: Dizajnerka Marta Miljanić o probijanju na svetsko tržište

"Za sada moje modele nosila je Ally Brooke (Fifth Harmony), mlada latino zvezda Esther Anaya na Coca Cola Flow festivalu u Meksiku, glumica Ava Michelle (koja se slikala u editorijalu za Bello magazine i koja glumi u Netflixovom filmu Tall Girl). Potom, Bryana Salaz koja se slikala za decembarsko izdanje Bello magazina (pevačica i glumica koja se pojavila u sedmoj sezoni The Voice i koja je bila u timu Gwen Stefani), Lauren Speed- Hamilton, zvezda Netflixovog realitja Love Is Blind, plesačka zvezda Lexy Panterra i evo pre par dana i Lady Gaga", objašnjava Marta.

I pre no što je otpočela saradnju sa Dulce Bestia timom iz Los Anđelesa, Martin rad primećen je na stranom tržištu, modeli su joj se recimo pojavili u Vogue China izdanju, a njena fenomenalna crna top suknja od kože krasila je naslovnicu našeg Ella povodom premium izdanja 2014. godine.

Lady Gaga se u Martinoj jakni načinjenoj od lanaca i kože pojavila u CBS-ovoj emisiji Sunday Morning.

Na njenoj plejlisti: 16 omiljenih pesama Marte Miljanić

"Jaknu sam dizajnirala u saradnji sa brendom iz LA Dulce Bestia, a stilista je Marta Del Rio", objasnila nam je Marta, jedna od retkih i odvažnijih mladih dizajnera srpske modne scene koji nisu odustali od svoje pasije prema modi i autentičnom stilskom izražaju.

Možda ste već primetili njene odvažne modele, mi svakako jesmo, a po svoj prilici reklo bi se i da je Los Anđeles!