Jill Kortleve, Alva Claire i Precious Lee - predivne devojke koje ste poslednjih nekoliko sezona mogli da zapazite na modnoj sceni, poznate su u modnom svetu kao plus size modeli, koji se za sada na revijama čuvenih modnih kuća pojavljuju kao retkost, a Versace je za promenu ovu retkost odlučio poprilično da stavi u fokus.

Ako pričamo o new normal eri u kojoj je i nastala nova kolekcija poznatog brenda, onda je definitvno vreme da "novi" standardi lepote postanu i naša ne samo nova normalnost, već jednostavno normalnost.

Drago nam je što je Donatella prepoznala važnost ove teme i uvrstila je upravo u ovu kolekciju, koja će na mnogo većem značaju dobiti istorijski, dakle tek kroz nekoliko godina kada se pandemija (nadamo se zaista) zvanično i konačno završi.

Kao i većina dizajnera i Donatella Versace radila je na novoj kolekciji za vreme karantina, s tim što je vlasnica modne kuće Versace radila u samom žarištu pandemije - u Milanu, i to sama.

Njena inspiracija je iz tog razloga došla iz nekog drugog sveta - morskog.

Objašnjenje je jednostavno, nakon svega što nas je globalno zadesilo i izvrnulo svet naglavačke, vreme je da sa dna izronimo drugačiji. Donatella je u moru pronašla idealnu metaforu za novi svet raznolikih čuda koja nas čekaju, a koja počivaju na moćnoj zajedničkoj postavi svih naših raznolikosti, kakva je i sama kolekcija.

Jarke boje, pomalo neusaglašeni krojevi, forme koje provociraju, karneri, karneri i još karnera, dekoltei, mnoštvo boja na jednom modelu, mnoštvo dezena. Tako mnogo i reklo bi se previše, a možda čak i napadno, ali za one manje hrabre tu su i sigurne jednobojne i tamne varijante - no, činjenica je da zaista ne znate šta će se dogoditi sutra (to smo valjda naučili) i da nema baš nikakve potrebe da se ustručavate, nosite sve odjednom ako želite, to ste vi i vaša autentičnost (baš poput novih Versace modela) jer jedino je to ono što se na kraju dana računa, zar ne?

Ovaj put razlog za priču o novoj kolekciji čuvene italijanske modne kuće nisu izazvali krojevi i boje, već modeli, ali ne modeli odeće..