Svi znamo da na dodeli prestižnih filmskih nagrada nezvanične zlatne statue dobijaju outfiti o kojima pričamo danima. Na kraju dana, čak iako pandemija i dalje traje – it's all about the dress.

Napokon smo dočekali jednu svečanost kad su sanjive toalete opet u centru pažnje. I sve nam se čini da fluo colorit je dokazao svoj trend alert, a cut out pravac dominaciju kada su krojevi u pitanju. Color i metallic outfit svakako su uneli optimističnu sliku koja nam je svima preko potrebna.

Zendaya je u custom-made Valentino neon haljini opravdala najbolje obučenu ženu za 2020. godinu, dok je još jedna dama, Carey Mulligan u Maison Valentino zlatnoj kreaciji izazvala modne ovacije.

Crveno je tu, a Amanda Seyfried u Armani Prive i Angela Bassett u Alberta Ferretti dokazale su da red always works. Pogotovo ukoliko su neobične čvrste gornje forme u pitanju koje akcentuju dramatičnost same krv crveno nijanse haljine.

Crno-belo je takođe uvek nepogrešiv izbor, pogotova za gala prilike ali uvek u novom ruhu nam dolazi. Glumica Laura Dern u Oscar de la Renta istakla je kako sofisticiranost ipak može biti ekscentrična, a tu je i jedan kombinezon koji je poneo Lakeith Stanfield najistaknutije fashion kuće Saint Laurent koji svakako možemo nazvati odličnom outfit inovacijom za crveni tepih.

Cut out dominaciju koja u prvi plan stavlja ogoljeni stomak i intersantan top možemo videti u više primera, ali jedan od boljih je svakako the look glumice Vanessa Kirby u Gucci toaleti koja prikazuje kako pale pink i dramatičan bordo karmin bez naglašenih očiju fantastično izgledaju zajedno na bledoj koži i vitkoj figure ove plavuše.

Iako deluje kao da celu jednu večnost smo čekali za jedan gala događaj koji će opet vratiti hi-fashion momente u epicentar sa neverovatnim kreacijama stvorene za crveni tepih, nisu baš svi odavali takav dojam. Prelepa Margot Robbie je upravo bila samo to, prelepa kao što prirodno jeste. Simple momenat retro cvetne Chanel haljinice odavalo je utisak da Oscar se slučajno zadesio, a prvobitna zamišljena toaleta nije stigla na vreme. Takođe tu je i Hale Berry u potpuno netipičnoj Dolce&Gabanna haljini koja je više nju nosila, iako je sama kreacija sama po sebi lepa. Da ne ispadne da ne podržavamo simple Oscar outfite dokazuje našu pozitivnu impresiju crne haljine koju je ponela Laura Pausini. Minimalistički, elegantno, svedeno, a savršeno. Da ne pominjemo večitog “dobrog frajera” Bred Pitta kome nije potrebno pink odelo poput Versace koje je ponesi Colman Domingo, da bi izazvao Woow efekat. Iako je neon odelo zaista po poslednjim trendovima fantastično inovativno i hrabro, ipak classic black tie i zgodan karakteran muškarac da stavom bi uvek i zauvek odneo zlatnu modnu statuicu. 

Sve u svemu, Oskari su se desili i vratili stari sjaj modnih komentara dan posle, koji smo svi jedva čekali, pogotovo u ovom pozitivnom ruhu jarkog kolorita i izazovnih izreza na haljini o kojima danas svi zvanično maštamo!

U galeriji pogledajte više.

Sinoć smo pomno pratili 93. dodelu Oskara, a naša modna urednica Ana Ostojić izdvojila je najbolje i najgore outfite sa crvenog tepiha.