Kaže mi Tara, naša web urednica, kako je kao mala pravila svoje časopise. Mogu da je zamislim kako je sa makazama i selotejpom u rukama nespretno lepila fragmente koje čine njen magazin. Ima taj primerak i dan-danas. Isto tako, kada smo u kući uzeli prvi porodični kompjuter, pre sam se hvatala za Microsoft Word, nego za virtuelni poker. Pisala sam vesti, coverlines za naslovne strane i izmišljala logoe za svoj magazinski brend. Interesantno je setiti se ovih naizgled nebitnih trenutaka danas kada sedim u redakciji sa ljudima koji gaje ljubav prema ovom poslu od malih nogu, a okolnosti su nas slučajno spojile u Elle magazinu.

Srpski model, umetnica i Elle Style Awards dobitnica, Jovana Krneta, zaštitno je lice nove Versace Jeans Couture kampanje.
Nemanja Maraš 

Kada na posao gledaš sa velikom strašću, teško je odvojiti profesionalno od privatnog jer se život u kancelariji i onaj izvan nje preliva jedan u drugi. Ipak, vredi setiti se da iza tih glossy strana i uređenih priča stoje ljudi koji (uglavnom) ustaju rano, dolaze na posao sa kafama i doručkom u ruci i koji rade, rade i rade. Odavno smo prevazišli celu priču o toksičnoj hustle kulturi i trudimo se da tu filozofiju iskorenimo iz svojih navika, te da se fokusiramo samo na stvari koje zaista želimo da radimo i da svesno ulazimo u svaki izazov. Bez obzira na sve to, ne možemo da negiramo kako živimo u svetu gde se mnogo radi i gde naša egzistencija zavisi upravo od toga, kao i da se u tim poslovnim ulozima često razvijamo i rastemo mnogo više nego što smo očekivali.

To su priče o „uspesima“ o kojima vredi čuti, a ne one o najmlađim milionerima, jer koga je briga za njih?

elle-avgust-broj
Nemanja Maraš 

Vredi čuti o ženama koje su prokrčile put u diplomatiji, donedavno tradicionalno muškom polju, o fudbalerkama i trenucima kada kopačke zamene štiklama, penzionisanim balerinama koje su se ponovo našle na plesnom podijumu i domaćicama koje imaju full-time posao, ali se susreću sa neplaćenim kućnim radom i stigmom društva. Tu je i glumica Anya Taylor Joy koja ekskluzivno govori za Elle o tome kako joj je gluma spasila život i, naravno, Jovana Krneta, svetski poznata manekenka, izuzetno talentovana slikarka i coverstar našeg avgustovskog broja!

elle-avgust-broj
Nemanja Maraš 

elle-avgust-broj
Nemanja Maraš 

Listajući ove stranice nadamo se da ćete biti inspirisani i uvideti da su uspešne žene, svaka na svoj način i po svojim definicijama uz nas svaki dan. Mama koja je spasavala svet i dolazila kući dok smo već tonuli u polusan jednako je uspešna koliko i mama koja je bila tu za svaku uspavanku i takođe svakodnevno spasavala naš svet. Možda treba manje stremiti ka onim milionima, a više ka uspehu, radu i trudu koji nama lično znače i obogaćuju život.

A što se tiče Elle redakcije? All work and no play (does not) make Jack a dull boy.

Love,
Anja Paspalj, izvršna urednica