Kada Alber nije u studiju u kom kreira, ništa mu, kako kaže, nije slađe nego da legne u sofu i gleda "Keeping Up With Kardashians". 

“Svaki delić sebe sam uložio u posao”, rekao je on za WSJ magazin – “To je sve što imam. Nemam decu; Nisam stvorio porodicu; Uzbuđenje pronalazim u poslu. Nakon toga mi ne treba ništa. Oko 22h sve što želim jeste da dođem kući i gledam Kim Kardashian kako ide kod frizera – to je kao odmor, ne moraš da razmišljaš ni o čemu.”

Umetnički direktor modne kuće Lanvin u istom intervjuu osvrnuo se i na pitanje saradnje među dizajnerima, rekavši da su došla neka potpuno druga vremena u kojim uglavnom nema zajedljivosti među velikim imenima. 

“Postojalo je vreme kada su dizajneri mrzeli druge dizajnere. Ali danas uglavnom vlada veliko poštovanje između nas. Razumemo jedni druge. Mi svi prolazimo kroz isti stresni proces”, rekao je on navodeći Azzedine Alaiu, Narcisa Rodrigueza, Marca Jacobsa, Nicolasa Ghesquièrea i Rafa Simonsa kao dizajnere kojima se divi i nastavio – “Nisam ljubomoran na ljude, ljubomoran sam samo na ljude koji jedu i uopšte se ne goje. Poštujem talenat. Kada prepoznam talenat i vidim dobru osobu uz takav talenat, istopim se.”