Kada se spoje dugogodišnji brend s pedigreom, bez kog modna scena ne bi bila ono što je danas, zatim čuvena i uvek aktuelna i večna inspiracija Hedija Slimanea, Jane Birkin, i na kraju mlada modna ikona, model/glumica Cara Delevigne, nastaje čista modna magija sa daškom prošlosti, mladosti i vanvremenske ženstvenosti. 

Ono što je ipak sve iznenadilo je povratak Care Delevingne, koja izgleda ni Hediju ne može da kaže NE, kao ni Karlu u čijoj se (Chanelovoj) eyewear kampanji pojavila pre nekoliko nedelja.

Carin povratak je više nego efektan. Mi ne možemo da se nagledamo sjajnih crno-belih fotografija na kojima britanska manekenka pozira odevena u rocky Saint Laurent kolekciju "La Collection de Paris" koju smo videli u Los Anđelesu, pre mesec dana.

Naravno, iza fotografija je niko drugi nego Hedi Slimane, koji već neko vreme fotografiše sve SL kampanje!

Foto: Instagram / caradelevingne

Inače, modnim svetom i dalje se šuška kako Hedi ipak odlazi sa mesta kreativnog direktora shodno činjenici da je Delevigne prethodno bila lice Slimanove prve kolekcije za Saint Laurent, još 2013. godine, te da njen povratak predstavlja "pun krug" za Hedija.

Foto: Instagram / caradelevingne

Bez obzira da li je povratak Delevingne deo Slimanovih poslednjih momenata u Saint Laurent kompaniji, jedna stvar je sigurna: oštre crno-bele fotografije su podsetnik koliko Delevigne nedostaje modnom svetu i koliko je fotogenična i moćna.

Foto: Instagram / caradelevingne

Povratak Care u svet modelinga nije skrenulo pažnju sa druge zvezde, francuske zvezde Jane Birkin, koja je lice njihove "Le Smoking" kampanje.

Foto: Instagram / janebirkindaily

Jane Birkin možemo videti na novom setu fotografija koje predstavljaju Saint Laurent kolekciju "Le Smoking", revolucionarni smoking za žene iz 1966. godine, koji je prvi put dizajniran od strane Yves Sant Laurenta, kao deo njegove "Pop Art" kolekcije. 

Ovaj stil, koji je u vreme kada je predstavljen bio vrlo šokantan, jer se smatralo kontroverznim videti žene u pantalonama u javnosti, od onda je postao simbol pariske modne kuće i njegov status je zacementiran zahvaljujući legendarnim fotografijama Helmut Newtona, 1975. godine. 

Foto: Instagram / janebirkindaily

Ove dve modne ikone, pridružile su se dugačkoj listi legendarnih žena, koje simbolizuju i otelotveruju Hedi Slimane ženu, od kako je Hedi Slimane došao na čelo 2012. godine, uključujući i Joni Mitchell i Marianne Faithful. 

Tekst priredila: Lena Sudar 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija