Kada je reč o kampanjama koje su privukle pažnju mnogobrojnim modnim sladokuscima u 2016, sve se svodi na brojčanu nadmoć.

Na proleće, Alexander Wang je angažovao fotografa Inez Vinoodh kako bi zabeležio svakodnevnicu njegovog #WangSquad na ulicama Menhetna i Bruklina - ekipu koja uključuje Lexi Boling, Anna Ewers, Molly Bair, Kaia Gerber, Travis Svott, Binx Walton i mnoge druge.

Rezultat ove saradnje je za ishod imao unikatan projekat sa preko 100 slika koje su se vrtele nedeljama.

Miuccia Prada, poznata po otkrivanju novih lica u svakoj novoj sezoni, ovaj put je odradila ogroman projekat koji je uključio 27 modela u raznobojnoj kampanji fotografisanoj od strane Stevena Meisela.

Balmainov kreativni direktor, Olivier Rousteing je očarao svojom ‘army’ kampanjom sačinjenom od kultnih supermodela iz 90-ih, dok je tim Calvin Kleina okupio 27 najlegendarnijih imena u svetu modelinga, muzike i filma (uključili čak i Frank Oceana) za potrebe jesenje #MyCalvins kampanje!

Alessandro Michele je uslikao svoju kul ekipu kako luduju ulicama Berlina a Marc Jacobs je kao junake svoje kampanje postavio razne ličnosti koje ga inspirišu.

Svi pomenuti dizajneri su dokazali kako je vrlo korisno da imate uticajnu ekipu/squad/porodicu/vojsku na raspologanju, mada to nije jedini put ka uspešnoj kampanji.

Na proleće nam je predstavljena vizija Demna Gvalasia za Balenciagu u seriji minimalnih, sirovih fotografija koje je uslikao Mark Borthwick na ulicama Pariza.

Takođe, i Chanel i Celine su se okrenuli umetničkoj strani, infiltrirajući elemente kolaža i pop umetnosti u svojim kampanjama, dok je Nicolas Ghesquiere za potrebe LV prolećne kampanje uzeo ‘Final Fantasy’ ličnosti - kao što je jednako dobro obukao Jaden Smitha u žensku suknju kao deo široke slike u bespolnoj kampanji.

Od gomile kampanja raznovrsnih brendova koje su nam ponuđene svake sezone, suzili smo izbor na 13 favorita u 2016. godini, koje možete pogledati u nastavku.

Alexander Wang (Proleće/Leto2017, Inez Vinoodh)

Foto: Instagram/alexanderwangny

Balmain (Proleće 2017, Steven Klein)

Foto: Profimedia

Celine (Jesen 2016, JuergenTeller)

Foto: Instagram/juergentellerpage

Gucci (Jesen/Zima 2016, Glen Luchford)

Foto: Instagram/gucci

PageBreak

Louis Vuitton (Proleće 2016, Bruce Weber)

Foto: Instagram/louisvuitton

Marc Jacobs (Jesen 2016, David Sims)

Foto: Instagram/marcjacobs

Moschino (Proleće 2016, Steven Meisel)

Foto: Instagram/itsjeremyscott

Balenciaga (Jesen 2016, Mark Borthwick)

Foto: Instagram/balenciaga

PageBreak

Calvin Klein (Jesen 2016, Tyrone Lebon)

Foto: Instagram/calvinklein

Chanel (Jesen 2016, Karl Lagerfeld)

Foto: Instagram/maitmo

Coach (Jesen 2016, Steven Meisel)

Foto: Instagram/coach

Miu Miu (Jesen 2016, Alasdair McLellan)

Foto: Instagram/miumiu

Prada (Jesen 2016, Alistair McLennan)

Foto: Instagram/prada

Tekst: Nemanja Lalatović

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/