Kada pomislimo na aktuelni svet kampanja jedna misao nam stalno prolazi kroz glavu: već viđeno! Naravno, prilično je teško biti kreativan i inovativan danas, ali to bismo mogli da kažemo za sve sfere oko nas, pa ipak neki uspeju da pronađu put do bar novih reinterpretacija starih, već viđenih ideja.

Nama, moramo priznati fali onaj vajb starih kampanja gde je u fokusu bio model i sama odeća, a ne priča, egzotični Maroko ili moćna i jaka scenografija od koje se ne vidi ni delić kolekcije.

Da je spremna da ponudi nešto novo, Prada je već nagovestila u kratkom modnom filmu Davida O.Russella, iz novembra 2016.

Taj film je bio nagoveštaj revolucije unutar brenda, odnosno koncepta "365" koji je osmišljen da nam tokom cele kalendarske godine predstavi sve projekte italijanske kuće kroz nekoliko efektnih kampanja.

Za lansiranje koncepta brend je izabrao letnju kolekciju čiju kampanju je u startu podelio u 5 tema: Put (Pathways), Granica (Frontiers), Stanice (Stations), Izlazi (Exits) i Zemlja (Terrains).

"Umesto da snimimo jednu kampanju za kolekciju, odlučili smo da snimimo nekoliko različitih vizualnih priča," stoji u saopštenju italijanske kuće. 

Svaka tema ima svoju priču, atmosferu, boju, okruženje i zvezde. Namera brenda je da se svaki Pradin obožavalac i klijent poistoveti sa bar jednom pričom, ali i želja da se projekti i kolekcije kuće prikažu na jedan drugačiji način.

Svih pet kampanja je nedavno otkriveno. Najveću pažnju je izavala tema Terrains u kojoj je zvezda britanski glumac Jude Law. Kampanju je fotografisao Willy Vanderperre, jedan od fotografa sa kojim Prada najčešće sarađuje.

Kompletna serija fotografija je snimljena u crno-beloj tehnici u divljini pustare s fokusom na zamišljenog glumca koji je pozirao u ležernom izdanju u prilično melahnoličnoj atmosferi koja je podsetila sve na slavne noar filmove u kojim se sve dešava sporo, surealno i pomalo obavijeno jednom utopijom.  

Svih pet tema i ideju iza koncept možete pogledati na sajtu brenda.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/