Jedna od nabogatijih naslednica na svetu živi van očiju javnosti, nalik svom ocu Amanciju Ortegi koji je krenuo od nule i, uprkos tome što je stvorio jednu od najvećih poslovnih imperija na svetu - Inditex, nikada nije imao svoju kancelariju, tako da bilo ko od zaposlenih može da mu pristupi kad god želi, bez najave.

Kravatu je nosio samo jednom, na sopstvenom venčanju, dok i dalje živi u stambenom bloku u La Korunji, bez posebnog obezbeđenja a do 1999. svet nije znao ni kako izgleda jer je jedina njegova dostupna fotografija bila ona sa lične karte. 

Njegovim stopama je krenula i Marta Oretga, njegova 33-godišnja ćerka koja vešto skriva svoj život od radoznalaca, ali tu su uvek paparaci koji ipak beleže njene životne momente, jer će jedna od najvećih modnih grupacija Inditex u čijem vlasništvu su brendovi Zara, Massimo Duti, Pull and Bear, Bershka i Stradivarius, biti jednog dana u njenim rukama. 

Njen osećaj za modu je urođen, a svoje modne veštine je izrazila radeći kao viši kreativni konsultant u Zara Woman odeljenju gde joj privilegije omogućavaju da među prvima vidi kolekcije, sugeriše, menja.   

Male sekvence iz njenog života govore sledeće - školovala se u Londonu i tokom studija radila u nekoliko butika koje Inditex ima u engleskoj prestonici. Iz privatnog života poznato je da se marta 2012. godine udala na privatnoj ceremoniji za profesionalnog vozača Sergio Alvarez Moya, međutim tokom 2017. godine došlo je do razlaza i priča se da je u vezi sa poznatim agentom za modele Carlosem Torrettom. 

Njene prijateljice Athena Onassis i kraljica Letizia govore da je Marta bitna figura elite i da je veoma uticajna u Španiji. A kako i ne bi? Zavirili smo u Insta profile poznatih sa kojima se slikala Marta i po pitanju njenog stila, primetili smo da je opušten i ležeran.

U zvaničnim prilikama, deluje svečanije, ali uopšte nema preterivanja. Ostavlja utisak da nije opterećena bogatstvom i luksuzom, kao i da zrači neposrednošću. 

Marta, ipak sa svojom porodicom diktira svetski modni tempo.

Posvećenost poslu, ne samo nje nego i cele familije najlakše se objašnjava činjenicom da je Inditex prošle godine samo u Velikoj Britaniji zaradio pola milijardi funti. U tom slučaju, ona definitivno predstavlja najuticajnije ime u modi za koje možda niste čuli. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/