Samo nekoliko godina kasnije, Issa je postala pravi planetarni hit, a odeću s njenim potpisom nose one žene koje žele i stil i glamur, ali ne žele da žrtvuju udobnost.

“Priželjkivala sam haljinu u kojoj bi se osećala i udobno i glamurozno u isto vreme, koju mogu da nosim u bilo kojoj situaciji, na poslu ili u slobodno vreme, odnosno  -  od spavaće sobe do konferencijske sale”, kaže Daniella.

Njeno ime nosi strast brazilskih plaža na kojima je odrasla: “Isa je uzvik surfera koji se popeo na savršeni talas”, objašnjava. Tim emocijama su upravo obojene i njene kreacije. Ona želi da žena u njenoj odeći doživi upravo taj osećaj sreće kao da je na godišnjem odmoru premda je nosi u formalnijim prilikama.

Danella Issa Helayel kaže da su njeni kreatorski junaci Karl Lagerfeld, Miuccia Prada i Coco Chanel. Prvu kolekciju prikazala je 2001. godine u Brazilu, a već sledeću u Parizu i Njujorku. Odeću s njenim potpisom nose Madonna, Kate Middleton, Scarlett Johansson, Sharon Stone, Kylie Minogue i Kate Moss, ali Issa kaže da je najviše raduje kad vidi žene svih godina u svojim kreacijama.