Kao veliki borac za zaštitu životne sredine, četrdesetogodišnja Stella McCartney najavila je da će sirovine od kojih će biti napravljene naočare iz njene najnovije kolekcije u svom sastavu saržati minimum pedeset procenata prirodnih i obnovljivih materija.

- Najveći izazov predstavljalo je vreme koje je trebalo uložiti na ispitivanje i testiranje, kako bi se na kraju dobio proizvod vrhunskog kvaliteta, sa najboljim odlikama kada je u pitanju otpornost, a da se opet zadrži stil i finalni izgled kojem uvek pokušavamo da težimo – otkrila je Stella.

Inače, ova dizajnerka i vegetarijanac već je kreirala jednu kolekciju 2009. godine u saradnji sa brendom Luxottica i tada je ispričala da je namena njenih naočara prevashodno da zabave.

- Svaka žena trebalo bi da ima dva para naočara, jedne klasične i druge koje su više razigrane. Mi smo ovoj liniji dodali tu zabavnu crtu. Sećam se da je moja majka imala jedan simpatičan par sa božićnim jelkicama koje sam ja kao mala naprosto obožavala. Naočare za sunce su jedini asesoar koji stvarno može imati smisla za humor. Međutim, treba pametno proceniti šta je ono u čemu ćeš izgledati kao potpuni kreten, a šta je prava mera – zaključila je McCartney.