A onda se, tokom njene duge i plodne kreatorske karijere, tih sedam komada polako širilo u barem dvestotinak odevnih predmeta. I verovatno nema moderne žene na svetu koja nema u svom ormanu bar jedan proizvod kreatorske mašte Donne Karan – body.

Rođena 1949. godine  u Queensu, Donna je odrasla u bliskom kontaktu s modom – majka joj je bila manekenka, a očuh krojač. Nakon što je prošla obuku na dizajnerskoj školi Parsons, počela je da radi za Annu Klein i ostala na čelu njenog kreatorskog tima sve do 1984. godine.

Naredne godine osnovala je svoju kompaniju, a prvi odevni predmet po kome se pročula bio je body. Slava se proširila uz njenu liniju Essentials, u kojoj je Donna nudila „sedam komada odeće koje svaka žena treba da ima u svom ormanu“ – bluzu, suknju, pantalone, sako, mantil, bodi i nešto elegantno za veče. Uspeh je bio toliki da se spisak polako širio do dvestotinak komada koliko broji danas.

Najveći uspeh donela joj je kolekcija DKNY koju je uvela 1988. godine i koja je bila zamišljena kao svojevrsna prelazna linija a danas predstavlja glavni stub biznisa. DKNY nudi modernu odeću za mlade i to po umerenim cenama, a glavnu inspiraciju predstavlja život u velikom gradu.

Donna Karan je stekla slavu upravo zahvaljujući tome što zadovoljava odevne potrebe moderne žene. Kad stvara, ona nema na umu top manekenke, već žene kao što je ona sama. Priča se da pre nego što odobri proizvodnju bilo koje kreacije, Donna lično isprobava taj komad odeće i doteruje ga sve dok ne izgleda dobro na njoj. Funkcija je na prvom, a stil tek na drugom mestu. I bez obzira na to u kakvim se kombinacijama nose, njeni klasični komadi izgledaju uvek udobno i bezvremeno.