Galliano je rođen 1960. godine na Gibraltaru. Odrastao je u Londonu gde je i diplomirao na St. Martens koledžu 1983. Pohvale kritičara i pažnju medija privukao je već diplomskom kolekcijom inspirisanom Francuskom revolucijom. Brend pod svojim imenom je osnovao 1984. godine.

I pored velikih zvaničnih i nezvaničnih priznanja, Gallianov brend je neprestano prolazio kroz finansijske poteškoće. Godine1990. napušta London i seli se u Pariz nadajući se da će tamo postići veći uspeh, a pet godina kasnije zapošljava se kao glavni dizajner u Givenchyju postavši tako prvi britanski dizajner na čelu francuske modne kuće. Godinu dana kasnije postaje kreativni direktor Diora na čijem je čelu bio sve do marta 2011. godine.

Prema glasinama, Galliano je na prvi sastanak u Dioru došao bosonog. “Mislim da je dobro šokirati. Ako verujete u ono što radite, zar je važno bilo šta drugo?”, govorio je. 

Od samog početka, Galliano se vodio pitanjem “šta bi Monsieur Dior uradio da je danas živ”, a njegov dizajn je bio inspirisan istorijom i pritom uokviren savremenim ramom.

Njegova prva kolekcija za Dior održana je na proslavi pedesete godišnjice modne kuće, a očekivanja su bila velika. Istančanim darom za osluškivanje duha vremena, neprikosnovenim talentom, balansiranjem između klasike i fantazije, Galliano je zasenio svet.

Gotovo svaka njegova Dior kolekcija donosila je novu kontradiktornost, novu inspiraciju i novo oduševljenje javnosti. Galliano je bio, kako je znao da kaže, opsednut Diorovom radoznalošću u neustrašivošću.  U martu 2011. godine Dior je objavio da otpušta Galliana zbog antisemitskih izjava datih u javnosti.