Rođen 1963. godine, Maurizio Galante je studirao arhitekturu i modu u Rimu, a prvi posao ponudio mu je Roberto Pucci. Mladi majstor visoke mode predstavio se prvi put sa samostalnom kolekcijom u Milanu 1997. godine.

Sklon umetničkom pristupu, Maurizio je učestvovao u brojnim izložbama među kojima su “Crno u modi” u londonskom muzeju Victoria & Albert, “Aristokratski umetnici” u njujorškoj galeriji Ace i “Modamorfoze” u organizaciji časopisa Le Printemps u Parizu. Njegovi radovi našli su svoje mesto i u Institutu na kostim u Kyotu kao i u njujorškoj MOMI.

Za svoju kolekciju pod nazivom “Interware” Galante tvrdi da predstavlja novu modnu vrstu, plod vizije koji prevazilazi dosadašnje pristupe. Raznovrsna, razmenjiva i potpuno lična, odeća ovog zrelog italijanskog kreatora namenjena je, objašnjava on, digitalnom dobu.

“Moda se obično odnosi na prošlost, a moja odeća spaja prošlost, sadašnjost i budućnost”, kaže Galante. “Ona predstavlja sve ono što ja volim, a mora biti istovremeno i poetična i praktična”.

Za Galantea je karakteristično da priređuje samo jednu izložbu godišnje. Kažu da prilikom poslovnih sastanaka klijenti često upotrebe izraz “komad za priču” kad manekenka unese neki Galanteov model. Stvarajući kreacije namenjene savremenoj ženi, Maurizio će se uvek radije odlučiti za nešto izuzetno umesto za kliše, uvek će želeti da iznenadi i bude iznenađen i uvek otkriti neku novu priču i opravdati imidž modnog vizionara.