Rođen 1971. godine Alexandre Vauthier napustio je prava da bi studirao dizajn i 1993. godine počeo da radi za studio Thierryija Muglera koji ga je, kako kaže, podržavao i naučio temeljnom pristupu konstrukciji odeće.

Sledeća pozicija bila je mesto glavnog kreatora visoke mode kod Jean-Paul Gaultiera, na kojoj je ostao punih osam godina. Kad je poželeo i da se izrazi kroz sopstvenu etiketu, vrlo brzo je stekao podršku medija, klijenata visoke mode i celebrity sveta.

U jednom intervjuu za Times, Vauthier je izjavio: “Ja oblačim one žene koje imaju šta da kažu”.  Jedna od najatraktivnijih među njima je, svakako, Beyonce koja je odabrala i njegovu kreaciju za fotografije na omotu svog albuma “4”. Međutim, ni Lady Gagi nije promakao ekskluzivni vajb francuskog kreatora čiji su radovi kao stvoreni za red carpet. Tako se u septembru 2011. godine pojavila u njegovoj haljini na snimanju editorijala u Central Parku i to pred objektivom čuvene Annie Leibovitz.

Vauthier kaže da se njegova prirodna potreba za preciznošću i čvrstinom izražava kroz radikalne krojeve inspirisane, istovremeno, njegovom rodnom, francuskom kulturom i anglosaksonskim uticajem koji ne negira.

“Veliku inspiraciju doneli su mi putovanja u Aziju i Kaliforniju koja su mi obeležila 2008. godinu”, objašnjava talentovani Francuz. Te godine Vauthier je i počeo svoju prvu ličnu kolekciju u čijem stvaranju su mu pomogli i tako velika modna imena kao što su  François Lesage, Swarovski i Christian Louboutin. Već danas njegov kreativni univerzum uključuje i kolekcije ready-to-wear, parfeme, muziku i dizajn enterijera.